Back to top

Èxit de la jornada de voluntariat a Mongofra Nou

Grup de voluntaris que va realitzar la sembrada
Voluntaris en acció

72 persones van participar en la jornada de diumenge passat a Mongofra Nou. Es van sembrar 550 tamarells, amb l'objectiu de millorar les condicions ambientals de la zona humida d'aquest paratge tan emblemàtic.

El camí d'accés a Mongofra Nou passa per l'interior d'una de les zones humides més valuoses de Menorca. Amb la finalitat de reduir les molèsties que el pas de vehicles poden ocasionar als ocells, s'hi han plantat tamarells a la seva vora, amb la idea de que quan creixin formin una pantalla visual que minvi aquests destorbs.

Gràcies a la gran participació de voluntaris la feina es va realitzar en unes poques hores, en un bon ambient de feina. Es van reposar forces amb un berenar amb productes de finques amb acord de custòdia.

Mongofra Nou és una de les 26 finques que té un acord de custòdia signat amb el GOB a Menorca. D'aquests acords de col·laboració surten iniciatives com aquesta, que cerquen compatibilitzar la rendibilitat de les explotacions amb la preservació i millora del paisatge i els valors ambientals.

Aquesta jornada de voluntariat ha comptat amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundación Biodiversidad.

Comentaris

Monogofra

Fa quaranta anys que vaig descobrir aquesta zona de Menorca. Preservar-la és importantíssim. Feu una gran tasca gent del GOB.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.