Back to top

Una carretera discutida i discutible

Ahir van començar les obres del que serà la major intervenció sobre el territori de Menorca des de fa molt de temps, l'ampliació de la carretera entre Maó i Alaior.

L'obra ve precedida d'una important polèmica, perquè el projecte que va guanyar el concurs d'idees era molt integrador, però després es van imposar els criteris polítics i s'hi van incorporar quatre grans rotondes a doble nivell que implicaran una transformació molt important de la imatge de l'illa.

Aquesta pressió política s'ha vist al llarg de tota la tramitació de l'expedient. L'informe tècnic de la Comissió de Medi Ambient era fortament crític amb les quatre macrorotondes, però finalment els càrrecs polítics van imposar una resolució ambigua que ha permès que la desproporció segueixi endavant.

Les reduccions posteriors que ha anunciat vàries vegades l'equip de govern del Consell Insular en res canvien l'envergadura de la intervenció. Es pot comprovar a les imatges que acompanyen aquesta notícia, on es compara la previsió que es va fer en el projecte constructiu i el què finalment s'ha decidit executar. Qui hi vegi modificacions substancials que les digui.

Des del primer dia, ens hem trobat amb un equip que interpreta qualsevol crítica amb clau política, com si els ciutadans no poguéssim tenir opinió fora de l'estricta estratègia partidista. I si la crítica els hi venia de sectors molt propers ideològicament, llavors la seva resposta era que estaven manipulats.

No es recorda cap altre cas on hagi estat necessari acudir amb advocat i notari per poder veure un expedient públic. En d'altres països, actituds com aquestes hagueren estat objecte de destitucions fulminants. Per això, frega l'ofensa que ara l'equip de govern parli de transparència en el procés.

Menorca tenia l'oportunitat de fer una carretera general especialment compromesa amb la filosofia de Reserva de Biosfera, que fos un referent que revaloritzàs la imatge de l'illa. Que respongués a una anàlisi racional de la mobilitat. Però s'ha apostat per continuar amb la trista llista de grans obres públiques que es fan simplement per gastar doblers.

Aquesta obra desproporcionada ens provocarà una important pèrdua de paisatge (la carretera general és el principal mirador de l'illa) i unes importants despeses de manteniment que quedaran de per vida. La combinació de majories absolutes ha permès la imposició de l'obra, però que no es confongui això amb haver convençut.

Comentaris

Quina llàstima

Quina llàstima quan veim que la nostra illa perd el seu gran tresor, la mare naturalesa. Aquests efectes seran irreversibles i totalment innecessaris, i més tenint en compte l'època en què vivim. Jo vull una Menorca lliure de ciment i d'interessos partidistes, vull una Menorca verda i sana, la que atreu tanta gent, vull una Menorca neta i pura. Vull la Menorca que volem els menorquins i no la que es decideix des de Madrid.

Una carretera...

Avui he vist amb tristor l'inici duna feina que un cop començada serà dificil tornar-la enrrera, avui m'he sentit trist, però també amb forçes renovades per dir AIXÌ NO!

Veure aquesta noticia et fan

Veure aquesta noticia et fan caure les llagrimes. Tants d'esforços per acabar fent el que uns pocs decideixen. Menorca no serà la mateixa,i serà quan estigui tot fet que ens sabrà greu haver destruit el que ens feia ser diferents. Sembla increible que no puguin treure's la benda dels ulls,i pensar realment amb el millor per la illa.

VISCA SES ROTONDES

Hi ha que fer ses coses despresa abans de unes noves eleccions, se que estan neguitosos perquè els sondejos sembla que no els afavoreixen gens, ara bé ,així i tot coneixent sa nostra societat, pronòstic que altre vegada podran governar ja que en els medis en que m’envolto sembla que sa persona o bé no pensa o estant “encervellats “ amb s’idea de que ses altres opcions polítics són una amenaça per sa bona convivència i se pau, així estan ses coses………………………..

Rotondas

En qualsevol país demôcrata això no passaria. Aquí la gent no pinta res, no se li fa cas.

Road Changes

I can see here parallells to our local problems in the UK. We ahve local politicians on an ego trip. "why shouldn't we have the most upto date road structure" I add, regardless of the proof of need.

Rotondes i altres coses

La veritat és que aquesta és la legislatura de la port, la mentida i els falsos òrgans de control de l'Administració. La por per tenir controlada la població perquè no protesti i la por als funcionaris interins perquè els facin els informes favorables (cosa que també fan els càrrecs "digitals", també és cert). Mentides per tot el que difonen els seus gabinets de premsa (els únics que són eficaços, encara que funcionen en contra de la societat). I falsos consells assessors o comissions o òrgans administratius, atès que funcionen d'acord amb les instruccions rebudes: Comissió Balear de Medi Ambient (que només es dedica a aprovar projectes, encara que els tècnics n'informin negativament), Consell Consultiu (amb un Parera que ja se n'encarrega de retallar els dictàmens i fer que siguin favorables...). I, pel que fa a l'amplicació de la carretera que dir?. Una ampliació feta sense cap sentit tècnic ni econòmic amb un impacte que només es podrà valorar quan ja estigui feta, amb importants afectacions ambientals, paisatgístiques i econòmiques... Però, com sempre, els polítics només pensen a curt termini: l'any què ve hi ha eleccions hi volen fer creure que han fet alguna cosa en aquesta legislatura.... I com no saben que dir, mostraran l'ampliació com si fos la guinda de la gestió, quan és el pitjor que han fet!

rotondes

No entenc com aixó de les rotondes pot tirar endavant. Pot ser que "EL CONSISTORI" té molt clar que la majoria li és fa-vo-ra-ble facin el que facin. Si fos així, la comunitat menorquina potser tindria que reciclarse.

rodondas

De llorar es la situación al ver las escabadoras arañando la tierra para arrancar los arbustos y árboles a la orilla de la carretera, y todo para una obra obsoleta y monumento a la cerrazón y el egoísmo de unos políticos que quieren dejar sus monumentos, pirámides, y templos a la insensatez, y que creen que pasaran a la historia que por que algo han hecho en su mandato. En este tiempo de parados, pónganse a la cola por que no creo que el pueblo de Menorca les de la mayoría para seguir haciendo tamañas chapuzas

El general o la general

Una decisió casernària com correspon a un conseller què és militar retirat o a la reserva, tant se val. Una decisió d'un govern que serveix a la oligarquia illenca i se'n fot del poble i a més l'insulta com va quedar palès en la "Carta abierta a la sociedad menorquina" què va escriure el general a Es Diari el dia 24 d'agost del 2014. Un veritable atac a la intel·ligència del poble.

Una altra barbaritat

Pero que passa amb ets menorquins? Estem adormits? Fins a quand hem de suportar facecies d´aquesta casta? Es incomprensible la manca de reacció d´es poble, ens estem jugant es futur i els de les nostres generacions. Quina manca de conciència.

Impotència i frustració

No em puc crèure que això tiri endevant. Boicot! Sabotegem les màquines excavadores! Fem alguna cosaaaa! Som idiòtes per votar idiòtes. Ens ho mereixem. Sento impotència, frustració i una gran ràbia. I no em puc crèure que uns pocs corruptes puguin vèncer a una gran majoria de persones sensibilitzades. Què ha fallat? No hem fet prou front comú? No em puc resignar

Recollida de signatures

He vist a change.org una recollida de signatures per eliminar les macrorotondes que ja porta 4.638 signaturas aqui l'enllaç: http://www.change.org/p/consell-insular-de-menorca-eliminen-las-macrorotondas-del-proyecto-de-la-carretera-general-de-menorca No sé si va dirigida a l'organisme adequat (al Alejandre) ni tampoc si el nombre de signatures que vol asolir (5000, només falten 362 més) és determinant per parar el procés. Sé que un num determinat de signatures pot arribar a canviar una decisió política, he buscar informació i m'ha semblat que a Balears son 10.000, però ho desconec. No em puc resignar, lluitem fins al final!!!

Tristesa

He vingut de vacances a la meva illa... I trobar-me aquest escenari es molt trist... Veure com per molt que els menorquins diguem NO a les macrorrotondes els hi es ben igual... Es molt trist que destrueixin la nostra terra d'aquesta manera..

Rotondas

Nos olvidamos que estamos bajo la dictadura de unos pocos, no tenemos ni la más mínima posibilidad de decidir sobre nada y menos sobre nuestro entorno. Nos arrebatan el paisaje, el territorio, los recursos hídricos. Se irán dejando todo destrozado, aplicando la estrategia de la tierra quemada, y no la obligación de proteger a la que se comprometen cuando firman sus cargos. No podemos seguir permitiendo tantos desmanes, todos tenemos la obligación de proteger lo que nos pertenece.

Obres

La tristor no ens porta enlloc i si...aturem les obres? Signatures...potser... i si... dialoguem amb els treballadors? Si viuen a Menorca de segur que l'estimen! Per No permetre, cal implicar-se.

Rotondas

El PP está representant la continuació dels criteris politics del franquisme. El "ordeno y mando" de llavors continua ara com la cosa mes normal. La gent no es ningú, no els mereix respecte. Els i agrada manar! I lo pitjor es que el PP ha aconseguit atontar a la gent que, diuen alguns, que els tornaran a votar!!!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.