Back to top

Carta oberta al President Tadeo

Distingit President del Consell Insular. El passat diumenge, el conseller responsable de Mobilitat, el Sr. Alejandre, va publicar un escrit on, una vegada més, faltava al respecte a la gent que no pensa exactament com ell en el tema de la carretera general.

Segons el seu escrit, totes les persones que aquestes setmanes estan publicant cartes a la premsa sobre la carretera, estan “movidos hábilmente por los inciertos hilos de la media verdad, la insinuación maliciosa o el dibujo manipulado”. I continua dient que alguna gent ben intencionada “ha picado ante la mentira repetida cien veces”.

Hem de concloure idò, que la gent que manifesta públicament el seu desacord amb el projecte del Sr. Alejandre o bé tenen males intencions o bé no tenen criteri propi. Tota una deferència tant per als menorquins com per als que tenen segona residència. No és la primera ni la segona vegada que aquest senyor que ocupa un càrrec públic mostra tan pocs miraments en les seves exposicions.

Però al cap i a la fi, i més enllà de les indignacions que ens consta que l'escrit ha provocat en gent molt qualificada, aquesta falta d'elegància no és més que un símptoma. El què és realment preocupant és la manca d'arguments en el punt que provoca polèmica, és a dir, les rotondes a doble nivell o macrorotondes. Aquí el conseller hi passa de puntetes i també faltant a la veritat.

Diu que el model que pensen aplicar és el del creuer entre la variant d'Alaior i Torralba (sistema de caixó únic amb stop), quan no és així. Els dibuixos que apareixen al projecte guanyador (de la UTE Dragados i A. Gomila) són del tipus variant de Ferreries amb Sant Patrici (amb rotonda inferior i pont per damunt) que ocupa molt més espai.

I hi ha altres diferències importants més en les macrorotondes. D'una banda, entre Maó i Alaior se'n dibuixen tres en ple sòl rústic, res que veure amb la perifèria urbana d'una variant. I cada macrorotonda va acompanyada de quatre carrils, abans i després, per accelerar i desaccelerar, que tampoc no hi són a Torralba. Ni la quarantena de faroles que acompanya les noves estructures de dos pisos.

Sr. Tadeo, comprenem que vostè deu tenir una agenda molt intensa, però com que disposa d'un nodrit equip d'assessors i treballadors al seu servei, demani que li pugin al despatx el projecte guanyador i comprovi vostè mateix quina és la versió certa.

I ja que hi és, demani també que li portin la resolució de la Comissió de Medi Ambient pel tram Ferreries Ciutadella (BOIB de 17/06/14), on veurà que es dictamina que s'usin o es mantenguin els carrils centrals de gir a l'esquerra i les mitges llunes laterals. Si. Just aquests sistemes que el seu conseller va dir una vegada que eren il·legals però no ho són. Comprendrà, Sr President, que si aquestes intervencions manco impactants es poden usar en un tram, també s'haurien de posar usar a l'altre.

Per contra, el conseller esgrimeix, per defensar el seu projecte, una sèrie de mesures en les quals tots estem d'acord (ampliació de vorals, prolongar carrils d'acceleració, minimitzar canvis de rasant, suavitzar corbes i millor peralts...). També cita la conducció de cablejat elèctric i de telefonia, fibra òptica i potser aigua.

Ens consta sobradament que el Sr. Alejandre pertany a aquest sector que, a falta d'altre guió, diu i repeteix que el GOB està en contra de tot. I altra vegada els documents i l'hemeroteca ho desmenteixen. Demani, Sr. Tadeo que el seu gabinet busqui al web del GOB les propostes sobre la carretera general que la nostra entitat va publicar el novembre de 2006, quan el Conseller encara era un General que polemitzava amb els ministres de Defensa. Aquest document es va fer després d'una sèrie de conferències i debats per tots els pobles de l'illa, i la premsa es va fer ressò de la proposta del GOB d'ampliar els vorals com a mesura altament versàtil i de poca transformació territorial.

Demani també que li duguin al despatx les al·legacions del GOB a l'aprovació inicial del  tram de Maó i Alaior (amb registre d'entrada del 26/10/12). Allà hi trobarà la proposta d'incorporar una galeria de serveis per enterrar el cablejat i l'aigua que el projecte del Consell Insular no contemplava.

Sr. Tadeo, vostè sap positivament que el què està demanant una bona part de la societat menorquina no és una esmena a la totalitat. Es tracta d'eliminar les tres macrorotondes (amb les seves corresponents faroles) que s'han dibuixat en el sòl rústic entre Maó i Alaior. Això no encareix el projecte ni suposa un canvi de model.

Vostè sap, hores d'ara, que hi ha gent preocupada per aquest projecte de la carretera que transcendeixen en molt els cercles habituals del GOB. No pot ser que homes i dones de tantes disciplines i d'origen tan diferent estiguin tots manipulats. No pot ser que els quatre tècnics que l'any passat va reunir el Cercle d'Economia (que van opinar de manera unànim sobre l'exageració del projecte) estiguin també manipulats.

Creim que vostè sí que entén que els càrrecs institucionals no només han de servir per satisfer els seus votants, sinó per buscar fórmules d'equilibri. Eviti provocar una divisió social i una transformació paisatgística injustificada. Ampliï els seus interlocutors en aquesta matèria i demostri que, a més de ser el president d'un partit polític, també és el president del Consell Insular de Menorca.

GOB Menorca

Comentaris

Quina magnífica carta oberta:

Quina magnífica carta oberta: clarament documentada, elegant i propositiva. Tant de bo que el President del Consell Insular la llegeixi, mediti i hi sigui receptiu !

uauuuu..

Congratulations per l'escrit, magnífic, som els millors escrivint cartes, ara avam si som capaços d'aturar aquesta bestiessa que son les macrorotondes, vinga tots a una.

Carta al President del Consell

Rebeu des de Mallorca el suport més ferm a totes les vostres iniciatives i, per favor, no vos deixeu el desastres que ens han fet a Mallorca aquesta gent.

ROTONDES

En cap moment de sa vida política, un antic miliar pot ocupar un càrrec, aquestes persones estan acostumades a comandar i en cap moment se avindran raons, sa majoria d'ells quant posen es cap dins es cerndré ningú serà capaç de fer-li treure ni el president del Consell Insular ni el president del Govern Balear ni el mateix president del Govern Centra. A tos els qui ocupen un lloc dins sa societat, fora del ram polític, aconsello no fer la contra , a cap militar encara que ja hagi deixat l’exèrcit, si per una casualitat, reben algun suggeriment en cap moment , l’escoltaran, si més no el rebutjaran i molt sovint insultaran, això és el mínim que pot passar.

Estem en un país que no sap

Estem en un país que no sap que vol dir DEMOCRACIA. Estem en un país on la realitat és el que es diu ( i s'imposa ), no pas tot alló que la realitat, els criteris dels entesos i les necessitats dels pobles i de la gent manifesten. Estem en un país on impera la butxaca i el seient...però no poder callar i deixar fer.Es posar en safata tot alló que volen fer sense consultar, escoltar i recordar-los que solament són gerents, no amos.

Carta abierta al presidente Tadeo

El domingo pasado lei el escrito del sr.Alejandre y no pude salir del asombro del mensaje inescrupuloso de este hombre.Me siento identificado con la carta dirigida al sr. Tadeo.Gracias por la representación del GOB menorca

Carta a tadeo

Pregunta al GOB:. Puc saber el nombre de firmes que vam aconseguir contra les macrorotondes? Gracies per sa vostra dedicacio GOB

Rotondes

Dençá la manifestació que vam fer per sa carretera tenc sempra penjat al cotxe l'AIXI NO!, ben gros,al vidre de darrera .NO está prohibit per Trafic penjau-lo tots !!

En Tadeo

Una vegada més la carta del GOB és educada i totalment encertada. Us/ens faran cas? O què s'ha de fer? Si el que te la paella es creu propietari del territori!

General

Una carta contundent, amb arguments i molt respectuosa cosa que no es pot dir de la carta del general del diumenge. El senyor Alejandre efectivament manipula i diu coses que no són certes. Ocupa un càrrec en el Consell i actua amb esperit castrense. Els que vam tenir la desgràcia de fer la mili sabem què és l'esperit castrense. Ordeno i mando i no s'admeten discrepàncies doncs són considerades una indisciplina.

Gràcies GOB

Gràcies GOB per aquesta encertada carta i per saber plasmar tant be el que moltíssims de noltros pensem!!

Rotondes

El meu acord amb aquest magnífic article sobre les rotondes i el desig de que aquestes paraules i totes les accions que es realitzen en contra d'aquest projecte arriben d'un cop a orelles dels nostres governants, i que hi posin remei.

manippulacions rotondils

Molt bon article .Esper que s arribi a la sabia rectificació a base de reflexions i arguments .Que son molts que no volem res macro a Menorca .. Ja sabem que allá a on es decideixen les coses"con Dinero ...hago siempre lo q quiero..y mi palabra es le ley .." Es amb la paraula, en la gran política ,com es cerca el major consens i es trist que es jugui amb ella per ofendre ..Sabem que no es necessari manippular o amenaçar per convencer .Sortir se del guió no es mal exercici en democracia i a alguns els sentaría realment be fer-lo, borrant del plan les rotondes de Gulliver ,aixi de facil,i liliput ho agraira, segur..Gracies magnifica carta,tot el meu suport

NO SE PUEDE SER EXCELENTE CON ESTE NIVEL POLITICO

Hola soy un veraneante asiduo a Menorca, por cierto viajo en mi velero de 12 metros y fondeo siempre sobre POSIDONIA, así puedo tirar toda mi basura y queda oculta en ella.......... me ahorro el tener que llevarla al contenedor, un comentario para todos los habitantes de esta islita, es que le pongais más asfalto y sobre todo más cemento, que el verde ya no se lleva.... os hago una pregunta, cuantos de vosotros , estos que siempre os oponeis a todo lo que se hace, sois funcionarios???? porque me da a mí que el 90 por ciento teneis el sueldo asegurado, pase lo que pase....... así se puede, no conosco a nadie más insolidario que ustedes, todo prohibido para los demás no hay futuro para nadie, bueno para vosotros si, así se hace, seguir así que entre vosotros y los del PSM os vais a quedar en la islita solitos y con mucho campoooo para correr, con todos mis respetos os saludo.

Impresionado

Caramba Mauricio. Impresionado me dejas con esta argumentación tan prolija y sólida que manejas. Disculpa que no me extienda más contigo. Prefiero dedicar mi escaso tiempo libre a cosas que valgan la pena, como oponerme a las obras públicas no justificadas, como las macrorotondas, sin ir más lejos.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.