Back to top

Ciutadans per un diàleg sobre la carretera general

Ahir, dia 17, es va celebrar a un hotel de Maó una roda de premsa convocada per un col·lectiu de ciutadans, en relació al projecte de la carretera general de Menorca. Es van mostrar diverses alternatives tècniques que permetrien mantenir els objectius de seguretat que es busquen, sense haver d'incorporar les rotondes de dos pisos tan polèmiques.

Aquest és el manifest que es va llegir:

"Aquests passats mesos s'ha pogut anar comprovant que hi ha molta gent preocupada pel projecte que el Consell Insular vol tirar endavant a la carretera general de Menorca.

Persones vinculades a formacions i professions ben diverses, sota el nexe comú de tenir estima cap a l'illa de Menorca, han anat manifestant, en públic i en privat, la disconformitat amb el projecte anunciat i han demanat que la idea fos reconsiderada.

Veient que la iniciativa segueix endavant, avui ens unim de manera presencial, per expressar públicament la nostra preocupació davant la fractura social que pot implicar l'inici de les obres i per pregar a la presidència del Consell Insular que s'obri un diàleg abans que els fets siguin irreversibles.

Tothom entén que hi pot haver partides que s'han mantingut en els pressupostos públics i que això representa una oportunitat per a millorar la principal carretera menorquina. En aquest sentit, aspectes com l'ampliació de vorals o evitar girs a l'esquerra des del mateix carril de circulació, es veuen com a intervencions positives.

Però poca gent comprèn que la inversió de 30 milions d'euros, en un moment de tanta mancança de recursos públics, s'hagi de conduir cap a elements d'utilitat tan discutible i d'impacte tan gran com són les rotondes de dos pisos que s'han afegit al projecte. Aquest element s'hauria de poder substituir per altres soluciones més econòmiques i de més baix consum territorial, que a més no impliquin uns costos elevats permanents de manteniment posterior.

Recentment, hem pogut constatar amb el cas del dragatge del port de Maó, que és possible que agents molt diversos es posin d'acord. També hauria de ser possible amb el projecte de la carretera general i amb aquest ànim sol·licitam al President del Consell Insular que intercedeixi i obri una taula de diàleg que sigui sensible a introduir canvis en aquells punts que estan generant la contestació social.

Menorca, febrer de 2014"

Comentaris

Així No!

Jo també vull firmar aquest manifest. Estic en contra de ses macrorotondes des projecte. Vull una reforma que no impliqui un cost econòmic i, sobretot, ambiental, tana alt.

rotondas

he estado en esa reunión y fue emocionante ver tanta gente con dos dedos de frente apoyando un manifiesto que no va contra nadie, simplemente esplicando como una obra puede hacerse igual en la práctica y mas barata, mejor ideada, con menor impacto ambiental, y con mayor apoyo social. Gracias a los organizadores

Manca de diàleg i de consens

D'acord amb el manifest. També el signaria. També d'acord en què no és el moment de fer aquesta gran despesa. Vull denunciar el talant poc dialogant dels nostres governants. SOM MOLTS MÉS QUE ELLS I ELS SEUS VOTANTS!

Mes sobre rotondes

Es Diari, diu que el Conseller Alejandre pensa:: "son los mismos: los hay que no son técnicos y creen que saben mas que los técnics" El que hierem a la reunió som "els de sempre? A qui es referirá aquest senyor tan autoritari? Es un conseller que m'ensemble incapacitat per el dialeg acostumat al ordeno y mando manu militari!

On s´ha de firmar?

Ara mateix i que el generalito "tirano banderas" es posi ses rotondes a ca seva i si pot ser en es bany seu. De vegades sembla que ens vulguin esgotar sa paciència i ses bones formes. Tenen força mancança d´ ètica molt poca vergonya i nul respecte pels ciutadans. La democràcia ni la coneixen, han d´anar a escola.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.