Back to top

Advocat i notari per veure l'expedient de carreteres

http://javibrechas.blogspot.com.es

Representants del GOB es van personar el passat dijous al Consell Insular acompanyats de lletrat i notari, per fer valer el dret dels ciutadans a la consulta dels expedients públics. Després de quatre mesos de peticions que no eren ateses, finalment es va poder accedir a la documentació del projecte de la carretera general.

L'accés als arxius públics està regulat per diverses legislacions, estatals, autonòmiques i europees. Diuen els textos legals que, aquelles persones físiques o jurídiques que s'hagin personat en la tramitació de l'expedient, tenen dret a accedir a la documentació en qualsevol moment i a obtenir-ne còpies.

Però en aquest cas s'han vulnerat sistemàticament els drets. Des del mes de juny, el GOB ve demanant poder consultar la documentació del polèmic projecte de la carretera general i no ha rebut més que llargues i silencis des del Consell.

El dia 8 d'octubre, Santiago Tadeo es va aturar a parlar amb la gent que es manifestava contra les rotondes amb motiu del 20 è aniversari de la Reserva de Biosfera. Allà se li va recriminar que feia quatre mesos que no deixaven veure l'expedient de la carretera i Tadeo es va comprometre a donar totes les facilitats. El conseller Alejandre era al seu costat. Es pot veure al vídeo.

Però les paraules del President del Consell van tornar quedar buides de contingut quan, una setmana després (el dia 16), Luis Alejandre contestava per escrit les peticions del GOB dient que considerava que tot el que es podia veure ja s'havia vist i que si volien res més que ho tornéssim a sol·licitar.

En considerar que la situació no era tolerable, el GOB va contractar els serveis d'un advocat i d'un notari, que el passat dijous, respectivament, van exigir el compliment de la llei i van alçar acta de les respostes que s'obtenien. Després d'un llarg intercanvi d'opinions, els responsables de carreteres van accedir a mostrar tota la documentació.

Arrel de la inspecció s'ha acordat davant notari facilitar còpia d'una cinquantena de documents, la majoria dels quals no van estar a disposició durant el tràmit d'exposició pública o s'han incorporat amb posterioritat a l'expedient.

La legislació vigent diu que les administracions públiques han de facilitar l'exercici dels drets dels ciutadans. En aquest cas, s'ha viscut una situació radicalment contrària. Una entitat com el GOB, legalment constituïda des de fa 36 anys s'ha vist obligada a fer una despesa extraordinària per aconseguir transparència sobre uns documents públics, sufragats amb diners públics i que han de servir de base per fer obres que també es pagaran amb fons públics.

Aquelles persones que vulguin ajudar a fer front a les despeses d'aquesta campanya, poden col·laborar aquí.

Comentaris

Falta de transparencia

Que escándalo que haya que acudir a abogado y notario para ver documentos que son legalmente parte del foro público. Me pregunto que clase de democracia es ésta? Felicidades GOB por todas vuestras gestiones.

l art de la opacitat

Gràcies GOB per la persistència .Quan l'administració es fa la sueca i utilitza l' art del doble discurs, la opacitat i el doble joc per marejar ciutadans , es fa imprescindible presentar resistència i utilitzar tots els recursos legals de que es pugui disposar per a fer valer els nostres drets.El de tenir els expedients es un entre molts d' altres. Trist absolutament que s' hagi de arribar a dur un notari per fer-ho...Per lo vist no hi hagut mes remei. donada la falta de transparència.. Diuen que quien la sigue la consigue..I molts som els que volem que es consegueixi aturar les macrorotondes!!!Esperem aconsseguir-ho entre tots!!

Moltes gracies!

Moltes gracies per tot el que esteu fent. Ja he col·laborat econòmicament fa uns dias, pero si es necessari, ho tornaré a fer amb molt de gust.

AIXÍ NO!!!

Hem de lluitar pel que més estimem, la nostra petita illa. Si noltros no la protegim, ningú ho farà. Endevant, seguiu lluitant!!! Teniu el meu suport.

Moltes gràcies per tanta

Moltes gràcies per tanta lluita, sou l'Àngel de la guarda de la nostra illa Menorca. No permeteu que la facin malbé més. PROTEGEU-LA¡

Rotondes

Mai us podrem agrair prou la molta feina que feu per evitar la balearització de Menorca i preservar·la de l'especulació desenfrenada que pretén el PP . Per altra banda l'actitud del senyor Tadeo i Alejandre és la pròpia d'un partit de dreta pura i dura, i en el cas del senyor Alejandre s'hi afegeix la seva crosta de militar.

otras vías

Quizás fuese más rentable ir al juez y denunciar por prevaricación. Quizás las nuevas tasas judiciales sean menores que las minutas del avogado y notario. Hay que hacer números. Lo que no me parece bien es que si existe una violación de la ley tan palmaria nadie tire por la vía jurídica. Quizás me falta información pero creo que no es una mala opción dada las circunstancias

totondas

Menos mal que estais ahí, que no tirais la toalla. ¿Qué tendrán que esconder tanto? Gracias.

Gràcies!

Moltíssimes gràcies per aquesta feinada que feis!! Gràcies i més gràcies!!

denuncia rotondes

Això es una demostració de com s´ha de treballar! Gràcies companys del GOB! No es pot deixar que aquesta gent es surti amb la seva, aquests hereus del franquisme es pensen que tot ha de funcionar com en vida del dictador, es a dir "ordeno y mando" i tothom a tancar la boca, amb l´únic objectiu de obtenir benefici, a nivell personal i de partit, omplir-se les butxaques i cruspir-se els doblers de tots els . ciutadans. Que tothom prengui nota ,sa decisió es nostra de cara a les pròperes eleccions, despres no ens podem queixar a la vista de les actuacions dictatorials i rapinyaires d´aquest partit.

Mala democràcia.

Quant la majoría absoluta empra el poder absolut, no actue democraticament. Sovint per poder compendre certes coses, cal manllevar les paraules dels poetes per fer-ho més entenedor. GELOSIA DE MENORCA(Frament) . Fidel amant, no voldría mai perdre cap de ses coses que m'estim tant de tu. Tens as voltant llops amb ganes de vendre't, més et vull lliure, propietat de ningú. Tòfol Mus

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.