Back to top

Esperança de noves formes en el dragatge del port de Maó

Encara hi ha esperança d'evitar la contaminació davant la cala de Rafalet

El dragatges del port de Maó s'hauran de fer sota la supervisió de l'Institut Oceanogràfic. El GOB espera que els nous responsables d'Autoritat Portuària respectin el compliment del conveni de Londres.

La Fiscalia de Medi Ambient ha mantingut una paralització cautelar de quasi set mesos. Els resultats de les analítiques realitzades per ordre de la Fiscal no són de domini públic. Però el termini tan llarg de diligències prèvies, així com la tutela que faran tant l'Oceanogràfic com l'Oficina Tècnica de la Fiscalia, semblen no deixar dubtes de la necessitat d'abordar les coses d'una altra manera.

La legislació vigent en matèria de dragatges prové del Conveni de Londres (fet en 1996 i transposat a la legislació espanyola en 2006) i estableix una jerarquia d'opcions en la gestió dels materials que es vulguin abocar al mar, que passen, per aquest ordre, per la reutilització, el reciclatge, la destrucció dels components perillosos, la reducció o la retirada dels components perillosos i, finalment, l'evacuació a terra o al mar.

Fins ara, Autoritat Portuària mantenia que no calia complir amb el Conveni de Londres perquè s'aplicaven els criteris del CEDEX. Però aquests criteris són de l'any 1994, anteriors a l'entrada en vigor de l'esmentat Conveni.

El GOB confia en que el relleu que s'ha produït tant en la Presidència com en la Direcció d'Autoritat Portuària aportin un clima de major diàleg i transparència en el tema dels dragatges, que preocupa a un sector molt ampli de la població.

Comentaris

Senderi

Una vegada més,GOB, heu demostrat la vostra vàlua. David guanya!

dragados marinos

Gracias GOB por vuestro trabajo, aqui nos teneis para apoyo de vuestras-nuestras garantias de una vida mejor. Si todo sale todo bien y la Autoridad Portuaria entra en razon, es digno felicitar a ese organismo por el giro en la apreciación del método a seguir en el dragado de nuestro puerto

DRAGATGE

Una vegada més les persones que porten el GOB demostren que la seva dedicació dona resultats. Gràcies! i podem fer quelcom?

Necessitam ajuda

Estem fent front a moltes problemàtiques a la vegada. Dragatges, carretera, declaracions d'interès general, tales abussives, aparcaments il·legals, modificació del PTI... Requereix disposar d'un bon assessorament legal i dedicar moltes hores de feina. Això es tradueix en necessitat de recursos. Les persones que pugueu, ens podeu ajudar si us associau, si feis un donatiu, si animau altra gent a col·laborar, si donau a conèixer a aquestes problemàtiques a les vostres amistats o si us apuntau a les ofertes de voluntariat. Moltes gràcies

Enhorabona

Enhorabona per aconseguir obrir els ulls a colcú i almenys aconseguir tranquilitzar-nos de certa manera.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.