Back to top

Col·labora amb els eriçons lliures

Molts animals queden presoners en els passos canadencs
Imatge de barrera canadenca

El GOB vol presentar un projecte a la convocatòria de pressupostos participatius del Consell Insular i obre uns dies per poder acabar de recollir informació. L'objectiu és acabar  amb les morts d'eriçons i tortugues que cauen als passos canadencs.

El projecte consisteix en dotar de rampes de sortida tots els passos canadencs que estiguin a camins públics o en connexió amb aquests. Si coneixeu casos d'aquest estil, per favor envieu un correu a info@gobmenorca.com

El caràcter ramader de Menorca ha motivat que en molts de portells o camins que tenen circulació habitual de gent, s'hi instal·lassin sistemes de control de bestiar a partir de les anomenades barreres canadenques, consistents en un clot tapat per bigues separades, de forma que els ramats no s'atreveixen a passar-hi.

Però aquests sistemes han duit com a conseqüència que la fauna silvestre que cau dins d'aquests forats, no té després manera de sortir. El desgraciat animal que es precipita al fons mor al cap de molt de temps de desnutrició i patiment.

Eriçons i tortugues són les principals espècies afectades, però també s'hi han trobat cadàvers de serps i conills, en funció de la profunditat del clot i de que hi creixi o no vegetació al seu interior.

La proposta d'aquest projecte és que el Consell Insular, en base a la seva competència en carreteres i camins, pugui habilitar un sistema de sortida a cada pas canadenc que es detecti que pot estar actuant com a potencial parany per als animals silvestres.

Amb aquests objectius, obrim uns dies perquè la gent pugui fer arribar punts concrets on hi hagi passos canadencs (vegeu la foto adjunta). Han de ser vies públiques o connexions (portells o altres camins) amb vies públiques. Per exemple, la carretera de Cavalleria al nord, o de la platja de Son Saura, al sud, tenen passos canadencs.

Podeu fer arribar la informació, amb la màxima concreció possible, fins el dia 15 de març. Envieu un correu electrònic a info@gobmenorca.com truqueu al 971 35 07 62 per explicar on es troba situat el pas canadenc que coneixeu.

Més endavant, en el mes de maig i si el projecte supera els requisits tècnics establerts, es podran votar els diferents projectes que s'hagin presentat per part de tota la ciutadania.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.