Back to top

Passos perillosos de bestiar

Què són?

Els passos de bestiar que ens preocupen, també anomenats passos canadencs, són fosses que trobam a camins i carreteres secundàries, dissenyades perquè el bestiar (sobretot, les vaques) no pugui travessar portells, sense necessitat de posar barreres. Constitueixen un perill per als petits animals que hi cauen dins i no en poden sortir, sobretot tortugues i eriçons.

 

Què s'hauria de fer?

Cal fer un seguiment de cada pas, per tal de verificar si hi cauen animals, i rescatar-los si és possible. Per altra part, un cop estiguin tots identificats i cartografiats, cal que siguin remodelats per tal que permetin la sortida dels animals que hi han caigut a dins.

Si passes per algun d'aquests passos, sobretot dels marcats en vermell, mira a dins, per si hi ha una tortuga o un eriçó atrapats sense poder sortir!

 

Què s'ha començat a fer?

El departament de Carreteres del Consell Insular ha començat a instal·lar rampes per permetre la sortida dels petits animals. Molt bona feina!

 També s'ha posat rampes a passos de Favàritx i de Cavalleria, i sembla que estan donant bon resultat, ja que de moment no s'hi troben animals morts:

 

Les fotos

Aquí pots trobar les fotos dels passos cartografiats fins ara

 

El mapa Veure el mapa més gran

 

Els punts vermells representen passos perillosos. En verd, que no representen perill. En blau, indeterminat.

 

Si vols participar en aquest projecte o tens qualque comentari a fer, envia'ns un missatge.

Projecte iniciat amb l'ajuda de l'Ajuntament des Mercadal i del Departament de Cultura, Patrimoni, Educació i Joventut del Consell Insular de Menorca.

 

Els passos de bestiar són de vegades trampes mortals per als petits animals
Rampa que permet que els animals puguin sortir