Back to top

Cent persones participen a la recollida de plàstics a s'Estany

Els més joves també van participar

La jornada de recollida de plàstics d’aquest darrer diumenge, 16 de setembre, va representar una nova mostra d’implicació ciutadana. Un centenar de persones va acudir a les 8:30 a la cita organitzada pel GOB. Unes hores després, en acabar, s’havien recollit 475 kg de residus. D’aquests, només 36 eren aprofitables per a reciclar.

Es va aconseguir separar 10 kg de taps, els quals seran entregats per a projectes solidaris, i 13 kg d’envasos lleugers i 13 kg de vidre, que ja han estat dipositats en els seus respectius contenidors de reciclatge. Entre els residus hi havia molts palets per a netejar les orelles, quilos de roba, piles, taules de surf, cordes, juguetes, bidons… i molt, molt, plàstic fragmentat en trossos grans i petits.

En total es van recollir 20 bosses industrials de fracció resta (no reciclable), 4 bosses industrials d'envasos, 2 bosses de 20 L de taps i 1 de vidre, a part de 2 m² de residus voluminosos que van ser dipositats en una cuba.

La magnitud del problema requereix d’accions com aquesta, però això no és suficient. Hem d’abordar el problema des de diferents àmbits. El primer de tots, la reducció del consum, és l’objectiu de la campanya #Compromís2020 que hem engegat aquest estiu, mitjançant la qual se signen convenis amb associacions de Menorca perquè abandonin la vaixella de plàstic d’un sòl ús i optin per una alternativa més respectuosa amb el medi quan organitzin festes.

És el moment que cadascú prengui responsabilitat sobre el problema i decideixi actuar. Des de recollir fems quan sortim a caminar, fins a abandonar el consum de productes plàstics d’un sol ús, com vaixelles, coberts o bastonets per a les orelles. Tothom pot contribuir a la solució.

La jornada de diumenge està emmarcada en el programa Playas y Voluntariado i compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Comentaris

S'estany de Mongofre

Va ser un gust ajudar a netejar tota la zona de s'Estany de Mongofre amb més de cent persones (amb més de vint filletes i fillets) i veure els resultats te fan pensar que els humans som bruts i irresponsables.... Està clar que aquesta tendència s'ha de canviar ja! Prou plàstics! l'enhorabona al GOB !

S'estany de Mongofre

Tant de bo que totes ses accions facin repensar a ses indústries des plàstic i des principals materials contaminants ses limitacions que fan imposar ses necessitats ecològiques. Només s'ha de participar en unes poques excursions com sa de fa dos diumenges per adonar-se que encara hi ha molta feina a fer. Encara queda molt de plàstic per llevar! No defallim, per tant, en sa feina de fer nét i de gestionar bé un problema global i, malauradament, ja de gran magnitud a dia d'avui.