Back to top

Cas Vesins, amb les festes netes

L’Associació de veïns de s’Enclusa, més coneguts com a Cas Vesins, posen fre a les festes amb vaixelles de plàstic d'un sol ús signant el "Compromís 2020" i comprometent-se a organitzar les seves festes amb materials reutilitzables o biodegradables

En aquesta línia, el GOB va emprendre aquest estiu una campanya que pretén eliminar el màxim de materials de plàstic no reutilitzables de la societat menorquina pel 2020.

La principal problemàtica dels residus plàstics és la seva gestió. El volum diari de residus plàstics generats és enorme i molts d’aquests residus acaben al medi marí on, per l’acció del sol i els temporals, es van trencant en trossos cada cop més petits anomenats microplàstics. És tal la gravetat del problema, que estudis científics confirmen que el 90% de sal de taula que consumim conté microplàstics, de fet, tota la sal analitzada provinent de la costa espanyola contenia, en major o menor mesura, partícules de plàstic.

Per combatre aquesta epidèmia plàstica, des del GOB estem treballant per una conscienciació i un canvi d’hàbits en el consum de plàstics d’un sol ús, fàcilment substituïbles per opcions més sostenibles. Un exemple molt clar és el de les vaixelles emprades per festes i celebracions, on la millor opció la trobem en els materials que es poden tornar a utilitzar, tot i que si les característiques de la festa no permeten netejar i recuperar els materials, llavors existeixen alternatives de materials biodegradables.

Un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, està permetent que el GOB serveixi vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

Cas Vesins de Ferreries s'han volgut sumar a la iniciativa. Agraïm l’interès mostrat per totes aquelles entitats que estan contactant per demanar informació de la campanya i animem a que més associacions se sumin a la iniciativa.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.