Back to top

Carta a l'equip de govern d'Alaior

Sr. Alcalde i regidors de l'equip de govern:

La negativa que vostès van acordar a les consultes dels expedients dels hotels de Son Bou i de les piscines il·legals de l'agroturisme de Torre Vella, s'ha convertit en motiu de polèmica. Les recents declaracions en relació als hotels mereixen algunes clarificacions.

Poques construccions trobarem tan desafortunades com les dues torres que espanyen la vista de l'arenal més extens de Menorca. Uns impactes que són herència dels anys d'abans d'arribar la democràcia. Un error que qualque dia hauríem de corregir.

En 2017 l'empresa Melià va presentar un suposat projecte de "modernització" que mantenia l'alçada dels enormes edificis de l'hotel i plantejava un creixement de les construccions laterals (i continuava apostant pel turisme tot inclòs). Uns mesos després, el GOB va demanar per consultar el projecte presentat.

En aquella ocasió, no hi va haver problemes per exercir el dret a accedir a l'expedient que s'havia iniciat amb la documentació de l'empresa, perquè hi ha diferents legislacions que acrediten que una entitat com la nostra és part interessada en aquest expedient.

Però el GOB va detectar un problema estructural dels hotels, i és que mai havien complert amb la dimensió de la parcel·la amb què s'havia condicionat la llicència dels anys setanta. No deixa de ser xocant que hagi de ser una associació sense ànim de lucre qui descobreixi una cosa tan bàsica, en tost de ser el Departament d'Urbanisme. El cas és que vàrem presentar un escrit on s'advertia d'aquesta i d’altres deficiències.

Imaginam que això causaria molts nervis a la promotora, perquè una construcció alçada sense complir la llicència és il·legal i, per tant, no es pot modernitzar sense abans legalitzar-se. Això suposant que es pugui legalitzar amb la normativa actual.

Però aquesta situació d’incertesa jurídica descoberta, també obre una porta a que Menorca pugui reconduir un impacte tan clamorós com els dels hotels. És el que esperàvem veure fer a l'Ajuntament, amb una visió de defensa dels interessos generals de l'illa.

Ben enfora d'això, la reacció municipal ha estat impedir que el GOB pogués veure la nova documentació presentada per l'empresa. I mentre ho tenien amb pany i clau, han donat una llicència per agrupar parcel·les, que serà objecte d'un pròxim escrit públic perquè volem que tota la gent interessada en pugui conèixer els detalls.

L'argument per no permetre accedir a l'esmentada documentació és que no es pot mostrar l'expedient fins que estigui finalitzat. Obliden que les parts interessades s'han de poder manifestar abans de les resolucions (ho diu la Constitució i les lleis que la desenvolupen).

Ara sembla que troben estrany que ens haguem dirigit a l'Ajuntament per aquests temes. No és necessari recordar que l'urbanisme és competència municipal. Bé que ho saben quan han concedit la llicència d’agrupament de parcel·les.

Poca gent es creurà que aquest canvi sobtat de criteri en l'accés a la documentació sigui una qüestió tècnica. Segur que moltes persones pensaran que no volien tenir cap escrit del GOB en relació a la nova documentació abans de concedir la llicència. Potser d'altres pensaran que han apostat pels fets consumats, amb l'esperança que la nostra entitat no tingués capacitat de reacció.

El GOB fa 44 anys que es va crear a Menorca i s’ha conviscut amb governs de tots els colors polítics. Però fins ara no havia estat necessari acudir a la via penal per fer valer els drets de ciutadania. Ens agradaria més dedicar esforços a d’altres coses, però tampoc podem quedar de braços creuats mentre veim com s’està actuant des d’una institució pública. Són vostès, com ho demostren els escrits amb registre oficial, que s’han negat reiteradament a altres sortides.

Comentaris

Hotels de Son Bou

Endavant per la via penal, és el recurs que ens han deixat per lluitar contra tant obscurantisme que, probablement, oculta actituds mafioses i prevaricació per part d'alguns responsables de l'ajuntament d'Alaior. Ni un pas enrere. Que es faci la llum, caigui qui caigui.

Suport al GOB

Gràcies, un cop més al Gob per la bona feim i informar a sa gent. Les Despres del q suposi aquest a cagada del ajuntament, l'auria d'assumir l'equip de govern del PP d'Alaior, encara tindrem una altee CESGARDEN, que diría que també va ser una cagada del PP d'Alaior. Aniria be una concentració manifestación a Alaior, prou politics q fan el q els hindona la gana.

Operación mamotreto.

Molt bé pel GOB, ja era hora que qualcú digues algo sobre aquesta flagrant il.legalitat urbanìstica que clama al cel, que embruta la platja de Son Bou i tambe a tota Menorca, estaria molt d'acord en fer d'aquest litigi una lluita medioambientalista, segur que molta gent ens recolçaria, amb la quantitat d'hotels urbans que s'han obert a tots els pobles de Menorca els darrers anys, es completament innecessari construccions tan grans a les platges. aquests mamotretos son el simbol del que Menorca no pot ser i en aixó tenim que ser irreductibles.

Suport incondicional

Felicitats pel vostre coratge i desitjar que la via penal prosperi per tal que no quedi impune una malifeta com aquesta, és de justícia. Els menorquins no ens mereixem aquestes actituds polítiques mafioses en plena democràcia o presumpta democràcia, que un règim democràtic ha de ser, per definició, transparent i defensor dels interessos generals i de la ciutadania. Endavant!

Hoteles Son Bou

Totalmente de acuerdo…… Teníamos que conseguir que esos “mamotretos” desaparecieran de Menorca!!!!!!!!

Gràcies, GOB. Menorca sempre

Gràcies, GOB. Menorca sempre us estarà agraïda per la fantàstica tasca que esteu fent.. Molts amb els que us esteu querellant sols veuen les il·legalitats, corrupcions i prevaricacions quan la fan els altres.. Endavant GOB, sempre us estarem agraïts..!! Àngel González i Seguí

carta al equip govern alaior

Adelante con la via penal, no tienen justificacion posible. La Menorca actual que tanto hace ponerse medallas por la buena gestion territorial a todos , es gracias a la lucha del GOB por la isla. Gracias por estar ahi desde hace 44 años.

Autoritats dAlo

Tenim molta sort de que hi hagi una entitat i gent com voltrus a Menorca. En aquest cas no podem deixar que s'ajuntament d'Alaior es passi ses lleis i drets per on vulguin, ni que quedin impunes ses seves ilegalitats. Gràcies per fer sa feina que no fan els que ho hauríen de fer.

GOB- Ajuntament d'Alaior

Sort d'aquests moviments com el GOB que denuncien aquestes actituds que per ànsia de poder es poden carregar qualsevol cosa. Endevant GOB!!!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.