Back to top

Carta a la Consellera desenamorada

Estimada Aurora. Volem contestar de manera conjunta la teva carta que es va publicar ahir a la premsa local, perquè ens cites personalment als dos.

Els crits i algun insult que van fer quatre o cinc persones, de les cent que ens vam concentrar al darrer Ple del Consell, us han donat l'excusa perfecta per desviar uns dies l'atenció sobre les obres de la carretera. Ja sabíem que no us faltarien altaveus per difondre-ho així.

Però Aurora, tu acuses al GOB, al seu president i al portaveu de territori, d'una manera molt interessada. Perquè ben saps que la plataforma SOS Menorca transcendeix la nostra organització. I també saps que la difusió que va fer el GOB de l'acte del Ple deia -i diu, perquè encara es pot veure a la nostra web- que estaríem en silenci.

Encara més, si t'haguessis informat per alguna de les persones que coneixes i que eren al Ple amb la camiseta reivindicativa, t'haurien dit que, en els quinze minuts abans d'entrar al Ple, el què es va fer va ser recordar la consigna d'estar en silenci.

El desamor de vegades juga males passades. Perquè afirmes en el teu escrit que tan de mal te van fer els insults com veure qui els feia, i ens cites a noltros dos. Quan saps perfectament que de les nostres boques no en va sortir cap d'insult, ni crit, ni consigna. Ni ens agraden els insults ni els aprovam. Qui els van fer eren persones majors d'edat, no criatures tutelades per noltros.

També faltes a la veritat, estimada, quan dius que no vam reaccionar. S'havia convocat per estar una hora en el Ple i vam marxar als 35 minuts, en començar les primeres sortides de to. Els insults es van sentir quan tothom sortia ja de la sala. Està gravat en vídeo.

Aquesta vegada les camisetes parlaven d'Abús de Poder, perquè així ho sentim. Les formes, Aurora, no es van perdre només per part d'algunes persones del públic en el darrer Ple; fa estona que es veuen malmeses per qui ha dirigit el tema de la carretera, el Sr. Alejandre.

Un Conseller de caràcter aparentment afable, però que va prohibir l'accés a la documentació pública i que ara diu que no és cert, malgrat estar recollit a una acta notarial. Un Conseller que ha acusat públicament al GOB de cometre delictes sense cap tipus de prova ni consistència. Un Conseller que va argumentar que els girs a l'esquerra que no fossin a doble nivell eren il·legals i resulta que no és cert. Un Conseller que va negar en el Ple cap pressió damunt la Comissió de Medi Ambient perquè -va dir- ni sap qui la forma ni hi ha anat mai, quan la seva presència a la reunió del tram Maó Alaior està també registrada a l'acta oficial.

Un Conseller que ha impulsat una obra que obliga a alçar tota la carretera quatre vegades en cinc quilòmetres en un moment de crisi i retallades en coses bàsiques, incloses la de la teva pròpia Conselleria de Benestar Social. Que ha posat en marxa les excavadores sense tenir Direcció d'Obra i on s'han registrat tres accidents en dos dies. Un Conseller, no és estrany, que treu la nota més baixa de la darrera enquesta realitzada a Menorca.

És clar que no s'havia d'haver cridat en el Ple. Però cal entendre també que hi ha molta gent indignada per la situació que s'està vivint i que encara s'indigna més quan veu les pilones de ciment que s'estan alçant a una carretera que no tenia punts negres.

Ja sabem que ara treballes aplicant una estratègia partidista. Però això que has fet d'atacar-nos personalment i a l'entitat que representam, és comparable a que noltros te senyaléssim com una de les responsables de la corrupció perquè dones suport a un partit que té molta gent a la presó. I mentre no es demostri el contrari, la gent de SOS Menorca (aquests que tu catalogues com “lo mejor de cada casa”) són més honorables que alguns dels teus companys de sigles.

El problema més gran, estimada Aurora, és que el mal moment dels insults dura una estona, però la destrossa paisatgística que tu has ajudat a perpetrar amb el teu vot, quedarà per vida d'hereus.

Et qualificam com “estimada”, perquè ja saps que el desamor no sempre arriba a la vegada per les dues bandes, i noltros, malgrat tot, encara t'apreciam personalment. Rep una salutació cordial.

Jaume Obrador i Miquel Camps. GOB de Menorca.

Comentaris

ATILA PP

El insulto constante de sus señorias (entre los que te incluyo , querida Aurora) a la inteligencia del pueblo menorquín y a su paisaje es un hecho incuestionable : mentís , ocultáis , engañais y abusáis de una mayoría ABSOLUTA que os habéis tomado por un cheque en blanco y que , os aseguro , ya está totalmente OBSOLETA (y si no lo aceptáis , en Mayo del 2015 nos veremos las caras) Ah ! por cierto , el desenamoramiento es mutuo Doña Aurora

La carta.

J'écrirai dans ma langue maternelle parce que ce que je pense et ressens me sort du coeur...Qui veut bien me comprendra. L'arrogance, l'entêtement, le manque de transparence, la démagogie (...) poussent à bout certaines personnes qui voient aujourd'hui leur terre malmenée. Il est faux de vouloir faire croire que ce projet est un projet pour tous. Cependant nos dirigeants préfèrent ignorer ces individus mobilisés et décidés à protéger leur île. Impuissance des dirigeants face à l'écho citoyen...resonnance de la démocratie...Il est toujours plus facile pour le pouvoir de reprocher et d'attaquer pour finalement faire taire. Les insultes sont une erreur certes mais plus grande et plus grave encore est celles de nos dirigeants qui préfèrent ignorer la situation. Ces quelques personnes qui ont insulté, dépassées par la colère et le sentiment d'impuissance, se sont trompées mais elles ont au moins le mérite de faire leur travail de citoyens libres: ils demandent à s'exprimer et surtout à se faire écouter. En revanche l'immobilisme, la rigidité et l'arrogance des politiques ne sont absolument pas représentatifs d'un système politique en bonne santé. Deux mots pour illustrer ma pensée sur la gestion politique de ce projet et du conflit: irresponsabilité et inconscience politiques. Et pour finir remercier le GOB car sans lui Menorca serait perdue depuis longtemps déjà.

Insulto

Lo sucedido en el pleno del Consell del dia 15 Diciembre 2014 en relación con la protesta de ciudadanos presentes en la reunión sobre la construcción de las ya famosas rotondas y con la interpretación de los hechos que la consellera Aurora Herraiz expuso en el diario Menorca del Miércoles 17 Diciembre, inspira el comentario que sigue. El insulto es el efecto y la acción que proviene del verbo insultar, que deriva etimológicamente del vocablo latino “insultare”, que a su vez procede de “saltum” con el significado de saltar agresivamente o asaltar. Por lo tanto un insulto es un salto o desafío hacia otro, agrediéndolo, sobre todo, pero no solo, de modo verbal . La consellera se escandaliza por los insultos de los ciudadanos proferidos en el pleno, pero no se escandaliza ni menciona el gran insulto a la ciudadanía cometido por el o los responsables políticos cuando deciden llevar a cabo su proyecto de las rotondas a sabiendas de que una gran parte de los ciudadanos no aprueba el proyecto y exige su modificación. En efecto, el insulto a los ciudadanos no es tanto el de unos gritos de enfado de unos cuantos en el Pleno sino el de aquel o aquellos políticos que prevaliéndose de su posición imponen su criterio frente al de una mayoría de ciudadanos que sin mas cauces formales que su manifestación pública piden insistentemente que se les escuche. Es un insulto no hacerlo. No vale el argumento de que los políticos representan a la mayoría puesto que ello es hacer una foto estática del aquel día de elecciones no una película de la vida de la sociedad desde entonces. Por más que el gobernante lo sea por mayoría absoluta eso no le faculta para decidir barbaridades contrarias a la voluntad de los gobernados. .

El desamor

Molt bona, la carta, quant a forma i a contingut. El seu interès, la seva arrogància i la seva incompetència són les eines que destrossen el territori de forma irreversible. Però la malifeta només es fa possible si restam indiferents.

Ple

No es pot dir millor ni mes alt. Un escrit contundent i respectuós. Lluny de la prepotència del conseller Alejandre i del seu menyspreu envers una part important de la ciutadania de Menorca amb la seva dèria de destruir i transformar per sempre més una part del territori. Espero que els menorquins ens recordem per sempre més de la seva nefasta gestió i la del seu govern i que mai més tornin al govern del CIM.

Traduccio de sa carta en frances signada Stéphanie

Escriure en la meva llengua materna perquè el que penso i em surt del cor ... Qui vulgui m'entendrà. L'arrogància, la tossuderia, la manca de transparència, la demagògia (...) posen al limit a algunes persones que avui veuen la seva terra maltractada. És una falsedat voler fer creure que aquest és un projecte per a tothom. Però els nostres dirigents prefereixen ignorar aquestes persones mobilitzades i decidides a protegir la seva illa. Impotència dels dirigents enfront el ressò ciutadà... reso de la democràcia ... pel poder es sempre més fàcil culpar i atacar per finalment fer callar. Els insults són un error, però sens dubte un error més gran i més greu és el dels nostres dirigents que prefereixen ignorar la situació. Els pocs que han insultat, aclaparats per la colera i la impotència, es van equivocar, però tenen almenys el mèrit de fer la seva feina de ciutadans lliures : demanen parlar sobretot fer-se escoltar. No obstant això les polítiques d'immobilitat, rigidesa i arrogància no són en absolut representatives d'un sistema polític sa. Dues paraules per il·lustrar el meu pensament sobre la gestió política del projecte i el conflicte: la irresponsabilitat i inconsciencia política. Finalment agrair al GOB per que sense ells Menorca estaria perduda ja fa molt de temps.

on ereu....

els feixistes són per definició d'extrema o d'ultra dreta i qualificar a gent d'esquerres i el GOB com a tal et desqualifica i et col·loca a la coa d'aquestes organitzacions d'intolerants.

Ai els amors perduts.

JO no he vit la seva preocupació, apreciada Aurora, quan el govern a retallat en ajuts socials, o quan Caritas (vosté hi va tenir relació crec) denuncia la pobres de moltes families, de cada vegada més i dels infants menorquins. Vergonuya senyora, vergonya! http://youtu.be/jI5zqvWgRdE

Alabades siguin les paraules..!

Felicitats per la transparència i veritat de les vostres lletres cap a n'aquesta senyora...., mu mare sempre ho diu: " hi ha moltes maneres de dir ses coses..." Les seves van a fer mal i no diuen res més que disbarats.. Felicitas un cop més estimat GOB, em sento molt orgullosa de la vostra feina!

Casi me doy de baja del GOB

Tras los incidentes ocurridos en el lamentablemente famoso pleno de las rotondas, mi primera reacción fue darme de baja del GOB. Después de muchos años valorando al GOB como una entidad imprescindible como contrapunto a todos los proyectos que afecten al territorio y a la naturaleza, tuve la sensación de que ese GOB  ya no era el mismo y que se había convertido de imprescindible en indeseable. Los insultos e intimidaciones que han tenido lugar no son propias de “mi” GOB  y, aunque la organización no las haya llevado a cabo directamente, tampoco las ha condenado con la rotundidad que me hubiera gustado. Cuando ya había tomado la decisión de darme de baja, he leído esta carta y, en beneficio de la duda, he optado por aferrarme al mínimo de esperanza, que de ella se desprende, en cuanto a que realmente el GOB no fuera responsable de la algarada. Sin darnos cuenta, en esta sociedad nos estamos acostumbrando a que tengan más razón los que más gritan y a que los más arrogantes, creyéndose en posesión de la verdad absoluta,  pretendan imponerse a los más comedidos. Y no estoy dispuesto a dejarme llevar por esta tendencia. Espero que el GOB vuelva al camino de la sensatez y la moderación que le han hecho merecedor del  respeto y consideración de todos los menorquines.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.