Back to top

Carreteres opaques

Sembla clar que l'accés a la documentació del projecte de la carretera general està farcit de dificultats. Fa 4 mesos que el GOB demana a la Comissió Balear de Medi Ambient una còpia dels informes tècnics i jurídics de les obres previstes al tram Ferreries-Ciutadella. I no hi ha resposta.

En 2013, la negativa del Conseller de Mobilitat a permetre que el GOB consultàs l'expedient públic del tram de Maó a Alaior, després de quatre mesos demanant-ho, es va resoldre quan ens varem personar acompanyats d'advocat i notari. Llavors es van atendre els drets que tenim els ciutadans d'accedir a la documentació pública.

Idò ara s'està reproduint una situació semblant amb el tram de Ferreries a Ciutadella, amb la Comissió Balear de Medi Ambient. A principis d'agost el GOB va demanar còpia dels informes tècnics i jurídics que han informat els aspectes ambientals d'aquest tram.  A principis d'octubre es va reiterar la petició. A punt de complir-se quatre mesos, encara no tenim resposta.

La legislació autonòmica, estatal i europea regula el dret d'accés als arxius públics. Diuen els textos legals que, aquelles persones físiques o jurídiques que s'hagin personat en la tramitació de l'expedient (com és el cas del GOB), tenen dret a accedir a la documentació en qualsevol moment i a obtenir-ne còpies.

També diu la llei que, en el termini d'un mes, s'ha de donar resposta positiva a la petició de consulta o, si és negativa, s'ha de motivar la negació.

La petició del GOB oferia les dades per poder respondre per correu postal, per correu electrònic o per fax. El problema és que ningú respon. Es desconeix si és deixadesa o si, com en el cas anterior, hi ha ordres específiques donades. El què és clar és que, altra vegada, s'estan vulnerant els drets dels ciutadans, amb el mateix cas de la carretera general.

Caldrà tornar a contractar advocat i notari per poder saber què han dit els tècnics? Algun responsable d'aquests expedients ens tornarà a parlar de transparència?

Comentaris

Es pensen, tal vegada, que...

Deuen pensar aquesta gent, que a força de rodar sa mata, faran passar es temps i ens n'oblidarem de defensar sa nostra Terra? Van apanyats! Gràcies GOB per ser-hi!!

Gràcies

Gràcies per sa bona feina. Una vegada més, les promeses futures de transparència dels principals governs es contradiuen amb la seva opacitat actual.

Carreteres opaques

Cuando se hacen proyectos públicos, el público tiene el derecho de consultar detalladamente estos proyectos. Precisamente para comentar, criticar, y 11defender los derechos públicos. Como es posible que las instituciones públicas nos nieguen este derecho? Estamos en democracia, o qué? Parece que el GOB es la única organización en esta isla que esté defendiendo a nuestros intereses.

Thank you

Thank you, GOB. Menorca is lucky to have you doing this good work to keep the island special.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.