Back to top

Carretera general: firma i reenvia el manifest de 2018

La polèmica sobre la dimensió de les intervencions que s’han de fer sobre la carretera general de Menorca fa estona que es va iniciar. En el passat mandat, es van començar les obres del tram entre Maó i Alaior, que finalment va quedar frenades perquè la constructora va desistir. Ara us podeu adherir al manifest per demanar que es recondueixin les actuacions.

El resultat de les eleccions de 2015 va evidenciar que la majoria social de Menorca no era favorable als projectes que s’havien plantejat i l’equip de govern elegit va haver d’enfrontar la revisió de les planificacions.

Ara, a l’estiu de 2018, s’ha de prendre una decisió en relació al model de connexió de la carretera principal amb el creuer de Rafal Rubí i amb l’entrada de l’Argentina. Amb aquest objectiu, una plataforma ciutadana ha decidit difondre un nou manifest, que demana que aquests enllaços es revisin i que s’opti per solucions a nivell, que ofereixin seguretat al temps que disminueixin l’impacte paisatgístic. Es necessiten el màxim d’adhesions.

La realitat al món mostra que hi ha moltes maneres de fer carreteres. No és un únic model el possible ni un de sol el recomanable. Al final, les decisions raonables es prenen posant sobre la taula la solvència tècnica i contextualitzant els problemes. En el cas de l’Argentina, hi ha una resolució de Medi Ambient demanant una actuació a nivell. En el cas de Rafal Rubí, hi ha un peritatge paisatgístic que demana una solució similar.

És el moment de decidir com es recondueix el tram que va provocar més mobilitzacions fa quatre anys i volem que es decideixi amb la màxima aposta d’equilibri entre necessitats humanes i entorn, com tantes altres vegades s’ha fet a Menorca.

Està previst que el Consell Insular decideixi aquesta qüestió en el Ple del pròxim 17 de setembre. Per tant, aquests pròxims dies, cal donar màxima difusió a aquest manifest i aconseguir adhesions. Us pregam que reenvieu aquesta notícia a les vostres amistats.

Moltes gràcies.

Comentaris

existing construction at entrance to L argentina,

As this construction has been argued over for so long with no aparent sencibal outcome, Why not use this as it has been stood there for several years ?? Continue with the original plan at get it finished, is this arguement going to go on as long as the by-pass for Ferreries. I realise this has made a huge impact on the nature of the area but it cannot be any worse than it is now, What an eyesore, we have all lived with for so long. The caraterra general did not need extending in the first place, but now the people of menorca are suffering from these concicuenses.

conflueixen molts elements i s'han d'estudiar tots

seguretat, ocupació de territori, mínim impacte ambiental, fluidesa en el trànsit, es tracta d'una via principal, transitada i de vegades molt. tots aquest elements s'han d'estudiar sense prejudicis ni per descomptat demanar assessorament als experts, més enllà de preferències personals o ideológiques. És un projecte per a tots on tothom s'ha de sentir a gust, Asessorar.se, meditar i trobar una solució, supòs que ni tan extrema per a uns ni per als altres. Amb pactes supòs que no és tan difícil,un projecte que np satisfagui ningú seria el començament...

Demolició

Totalment d'acord. A més tenc entés que demolir s'estructura i fer algo més sencill i étic amb Menorca es més barat que acabar sa rotonda a doble nivell.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.