Back to top

Carn de producció responsable per un Nadal sostenible

S’apropen les festes de Nadal, moment de celebracions al voltant d’una taula ben parada.

Comprar directament als pagesos, o fer-ho amb canals curts de comercialització, és una de les maneres més sostenibles i que més poden ajudar a l’illa. Des del programa de Custòdia Agrària us volem facilitar aquest procés amb una promoció de carn de finques que s’han compromès amb la sostenibilitat.

La producció de les finques adherides al programa és ben diversa i n’hi ha moltes que produeixen diferents tipus de carn: vedella, be, cabrit o porc és el que ofereixen. En la imatge adjunta podeu veure quines finques tenen producció de carn de cara a Nadal i com contactar directament amb elles.

Des del GOB defensem la venda directa o amb canals curts de comercialització com a mitjà de resiliència del camp i per a aconseguir uns preus justos, tant per a productors com a consumidors. A més, permet crear llaços entre uns i altres basats en la coneixença mútua.

La producció d’aliments és un dels factors que més contribueix a la nostra petjada ecològica, al voltant d’una quarta part del total. I dins d’aquest sector, la producció de carn és dels aliments que major petjada tenen.

Però per sort no tots els tipus de produccions tenen el mateix impacte en termes de consum de recursos i contaminació. Juntament amb Global Footprint Network – una organització especialitzada en el càlcul de la petjada ecològica – es va fer un estudi de la carn de vedella produïda a les finques de Custòdia Agrària de Menorca i aquesta tenia una petjada ecològica un 60% menor que la mitjana de la carn consumida a Espanya (més informació al pdf adjunt)

Per això us convidem a ser conscients en les vostres compres i apostar, aquest Nadal i cada dia, pel producte respectuós amb la natura de les finques adherides al programa de Custòdia Agrària.

Si voleu saber més sobre el programa de Custòdia Agrària, vegeu aquest vídeo d’un minut on s’explica de manera molt gràfica en què consisteix.

Aquesta acció compta amb el suport de l'associació Leader Illa de Menorca, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, el programa FEADER i PDR.

Comentaris

Carn de producció responsable

Bon dia, visc a Vallvidrera i sóc membre de Can Pujades, cooperativa de consum i de transformació social, teixidora de vincles, solidària, sostenible, ecològica i propera. Tenc mig cor menorquí que s'alegra cada vegada que llegeix un article vostre, doncs batega al mateix compàs. Deia en Hölderlin que quan creix es perill també creix el que ens salva. Es GOB n'és conscient i treballa ara per un demà millor. Gràcies

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.