Back to top

Canvis tòxics

Les carreteres i camins dels voltants d'Alaior han tornat a rebre fumigacions amb herbicides, malgrat ser una pràctica prohibida. Aquesta vegada no hi ha cartells indicadors, amb la qual cosa el perill per a gent que ja recull espàrecs és més gran.

A Menorca està prohibit usar herbicides per controlar les herbes de les voreres de camins i carreteres. És una de les peticions explícites que es va fer ja quan l'illa es va declarar Reserva de Biosfera.

Des de que es va incorporar a la normativa del Pla Territorial Insular, no es detectaven fumigacions, llevat d'algun cas esporàdic. Però quan hi va haver el canvi de govern a Alaior, es van tirar herbicides a diversos camins. Ara, s'ha tornat a fer, incloent-hi carreteres, i sense posar cap cartell d'avís.

La carretera de Torralba, un gran tram del camí d'en Kane, l'accés a Torre d'en Galmés o la Costa de Llimpa, són diversos indrets on la vegetació mostra símptomes clars d'haver rebut productes tòxics.

El GOB ha presentant denúncies davant la Conselleria de Mobilitat, la d'Ordenació del Territori i també davant l'Alcaldia d'Alaior, on es demana que s'identifiqui quins són els departaments, els organismes o les persones que estan emprant herbicides en el manteniment de les carreteres i camins quan la normativa ho prohibeix, i que s'obrin els corresponents expedients de sanció.

Els pesticides no són productes innocus. Tenen efectes negatius sobre el medi ambient, s'ha constatat que en tenen sobre la fauna i en poden tenir sobre les persones. S'ha de buscar sempre una alternativa al seu ús. En el casos que aquí s'esmenten, el control mecànic és ben fàcil.

Comentaris

GRÀCIES AL GOB!

Gràcies, al gob per què sempre denuncieu les coses que ens afecten a tots però amb la vostra força! que som tots! es el cami denunciar i fer-ho correctament!

la belleza de la vereda

Tambien me uno a felicitar al GOB vuestro trabajo en la denuncia de las tropelias a la naturaleza, y en la que nos teneis aqui para reforzar vuestro trabajo. En el caso que nos ocupa(El empleo de herbizidas). A parte de las razones medio ambientales, se nos olvida la estética del socarral que deja el producto quimico. Una de las estampas mas bellas de estos dias de primavera y principios del verano, es en espectacular colorido que ofrecen nuestros caminos y carreteras festeonadas del verdor de las plantas como el hinojo y otras, el amarillo de las vinagrillas, azules ,rojos y malvas, y que en todo su conjunto enmarcan los viales con una explendida paleta de color. A esta estética cromática se han referido numerosoa visitantes que me han expresado su delicioso aspacto que se suma al esplendido paisaje que tenemos el honor de poseer en esta maravillosa isla.

Ja hi tornam

Que passa? tenen sa sensibilitat als peus o a sa butxaca, es qui ho du a terme no es pot oposar al qui li mana, o si juga es lloch de feina. ¡maldits Interesos!

Herbicida a Aló

Un dels camins a on podem veure que també es fa ús d'aquest químic és al camí Vell de Son Bou. Saben perfectament que hi va una gran quantitat de gent a passejar, i que també hi viuen unes quantes famílies amb fillets (que alguns d'ells van a escola a peu o amb bici)però any rere any insisteixen a deixar es camí esmorteït. Però que hem d'esperar de persones com els que estan al poder? El que hauríem de fer és llevar-los d'aquest. D'altra banda, i en es mateix camí, també hi ha certes persones que hi practiquen "emmagatzematge" de material de pous negres ben damunt la terra, amb el conseqüent descens de tot tipus de toxicitat per a l'aigua dels aqüífers, a part de la mala olor al passar-hi. Però trob que ja ha estat un fet denunciat varies vegades i ningú ha fet res per canviar-ho. Encara que, ara que se que és denunciable, em pregunto a qui?

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.