Back to top

Caminant per la costa de les pedres i el vent

Un paisatge molt ric en biodiversitat, encara que no ho sembli

Un centenar de persones vam passejar diumenge per la costa des Mercadal entre Na Macaret i Son Saura, en un dia esplèndid primaveral. L'excursió va transcórrer per les rutes de senderisme que ha senyalitzat l'ajuntament.

Aquesta costa, molt castigada per la tramuntana, presenta ambients molt diferents, des de platges i arenals espectaculars, a  marines i àmplies franges de vegetació especialitzada en suportar unes condicions de vida molt dures, de vent molt fort i molta saladura. Però és en aquests indrets, aparentment pobres, on a Menorca es troba una major riquesa d'espècies exclusives de Balears. Vam veure plantes úniques, com tres espècies de socarrells, diferents coques marines, la curiosa herba de cotó, la rapa blava, el safrà balear o la frígola menorquina, que no viuen enlloc més al món que aquí.

Un passeig agradable que va permetre adonar-nos de la gran riquesa natural que té Menorca, i de que els valors naturals no sempre coincideixen amb els paisatges exuberants i verds, sinó més tost amb aquells on la gestió humana ha respectat la diversitat d'ambients i els valors preexistents.

Aquesta excursió s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració de l'ajuntament des Mercadal.

Clicant aquí podreu veure algunes fotos de la caminada.  

Comentaris

Jo i era i:

Dia molt polit, ambient agradable, però, sa meva opinió és que i va faltar un poc de civisme. No es correcte que alguna persona llancés sa llosca des cigarro de desprès de berenar a sa platja. No es correcte que un des cans que ens acompanyava fes ses seves necessitats damunt s'arena de s'arenal d'en castell i allà quedàs. No es poden llençar papers a sa vorera de la mar, sobre tot, tinguen una paperera a 10 metres. No veig correcte que certes persones que participaven en aquesta excursió es donassin un bany en pilotes, no veig correcte aquest comportament a un grup "variopinto" de persones. Esper que aquest comentari el llegeixin ses persones que varen fer aquestes accions i reflexionin.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.