Back to top

Caminant pel sud

72 persones van participar en la passada excursió del programa A peu per Menorca, celebrada el diumenge dia 2.

L'itinerari escollit pel sud va compaginar bé amb un dia de fred i de vent del nord. El recer dels barrancs, les costes per remuntar elsdesnivells, i els propis raijos de sol a última hora, van acabar configurant un matí amable i a estones calorós.

L'excursió es va iniciar a l'aparcament de la platja de Son Bou, on es va recordar el perill que amenaça la segona zona humida en extensió de Menorca i sobre la qual l'Ajuntament d'Alaior vol construïr-hi dues dreceres a fi que els turistes de sol i platja d'alguns hotels tenguin un trajecte més curt per anar al mar. No és difícil intuir els problemes de residus, sorolls, festes nocturnes i altres efectes negatius sobre un espai natural protegit per diverses legislacions.

Els caminants van anar ascenint el primer desnivell per després baixar cap a la caleta de Llucalari. Aquest barranc és un altre dels bells espais que poden quedar en una incertesa urbanística si es materialitza la retirada de protecció que ara li ofereix, en exclusiva, el Pla Territorial Insular.

A la plana entre els dos barrancs de l'itinerari es va fer una aturada per reposar. Allà es va fer una xerrada a càrrec del gerent de la Cooperativa de consumidors San Crispin, que va explicar la necessitat de pensar en practicar un consum responsable, que ajudi a fixar una certa economia a l'illa i a afavorir els productors que actuen de manera més compromesa amb el territori.

Després d'un debat, es va seguir caminant per camps de conreu, on el camí de Cavalls progressivament va baixant cap el canal que acaba a Cala en Porter. Es van poder observar tres arbres singulars: els dos pacaners i la gran mata amb port d'alzina.

A les 13:15 s'arribava a la urbanització, on un servei de bus va retornar la gent cap el punt d'inici.

Comentaris

comentari

No vaig venir M'ha quedat una sana enveja de disfrutar d'aquesta excursió. Hem permet fer una menció de un video artistic que ha fet l'amic Joan Al.les,com a fons hi ha Son Bou. El podeu veura a la web de videos: vimeo, Salut

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.