Back to top

Caminada fins a Son Catlar

Temps variable durant l'excursió realitzada el passat diumenge, de Cala en Turqueta a Son Catlar, dins del programa A peu per Menorca, que en aquesta ocasió s'emmarcava en els actes de la festivitat de Sant Antoni.

Pocs minuts després d'iniciar la caminada, un núvol fugisser deixava caure una pluja amenaçadora que va fer dubtar a més d'un. Però es va imposar l'optimisme, i el vent de les capes altes va esclarissar el cel.

Avançant pel fantàstic bosc d'alzines de Cala en Turqueta es va arribar fins la platja, on es va agafar el camí de Cavalls, que va bordejant un litoral verge que convida a les fotografies. El sol va acompanyar durant aquest trajecte a les 125 persones que hi van voler participar.

Una aturada a la platja de Son Saura va servir per tornar cohesionar el grup i berenar, mentre començava a alçar-se un vent fred, que aniria creixent mentre passava el matí.

Pel camí que travessa camps de conreu i va mostrant casats i bestiar, s'arriba al poblat talaiòtic de Son Catlar, on un equip d'arqueòlegs disposats pel Consell Insular van organitzar varis grups i van oferir una visita guiada a l'espectacular jaciment.

Son Catlar conserva una murada ciclòpia de 900 metres de perímetre, única a les Balears. Les enormes pedres encaixades formant una línia defensiva, conviden a reflexionar de manera seriosa sobre la capacitat i la tècnica d'aquella gent de fa devers 2.500 anys. Els tres talaiots interiors i els vestigis de les cases del poblat, amplifiquen l'admiració.

Les mides de la pedra que sostenia la taula, actualment sense reconstruir, dóna una idea de la que, possiblement, fos la taula més gran de Menorca. Les ceràmiques trobades mostren un comerç de bronze, amb àmfores possiblement eivissenques on es guardava el vi i ossos acumulats que indiquen àpats repetits de cabrits i anyells.

Conforme la temperatura anava baixant, el servei disposat de microbusos anava fent viatges per apropar els excursionistes al punt d'origen de cala en Turqueta, després d'haver passat un matí fent exercici i havent pogut conèixer una mica més els valors que atresora Menorca.

Comentaris

cicle d'excursions

Va ser un plaer caminar i contemplar aqusts llocs, Va dir en Miquel del Gob,que prest faran una aturada en aquest cicle d'excursions. Potser no valoram prou aquest tipus d'activitat,que també ajuda a coneixer Menorca i estimarla. Només donar les gracies al Gob per aquestes activitats,i el meu desitg que puguin continuar fent coses.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.