Back to top

Bones notícies per a la posidònia i el mar

www.econoticias.com

La línia de medi marí que el GOB va posar en marxa a Menorca fa un any i mig està donant bons resultats. Aquests dies s'han aprovat una sèrie de mesures a favor del fons del mar que sorgeixen d'aquesta feina.

Mongofra, Addaia, Fornells, l'illa de l'Aire i altres indrets, es veuran beneficiats dels projectes de conservació aprovats en la darrera reunió del Comitè Posidònia del Govern Balear.

Quan es va construir el dic de Son Blanc, a Ciutadella, es va fer una gran afectació sobre la praderia de posidònia. Les gestions fetes davant Europa es van traduir finalment amb el compromís del Govern Balear de destinar 200.000 € a actuacions ambientals a favor del fons marí. Però mai s'havia duit a la pràctica.

El GOB va recordar aquest compromís al Govern Balear la passada legislatura i es va acceptar dur-ho a terme. Amb aquest objectiu, es va contactar amb diferents agents relacionats amb la conservació marina per a detectar possibles actuacions que es podrien cobrir amb aquesta partida de compensació ambiental.

Les diferents reunions mantingudes amb el Govern han donat els seus fruits. El magnífic escull de posidònia de l'estany de Mongofra, un dels pocs del món que sorgeix fins a la superfície, es dotarà amb boies informatives de protecció. Les zones poc profundes d'Addaia i Fornells, que cada any pateixen l'efecte de les hèlixs que capolen les praderies, quedaran també assenyalades amb sistemes de marcatge.

Un camp de boies ecològiques s'instal·larà entre Punta Prima i l'illa de l'Aire, dins la nova reserva marina, per evitar ancoratges que danyin la praderia de posidònia. S'instal·larà cartelleria informativa vora les rampes de varada, per donar a conèixer les bones pràctiques nàutiques en relació a la conservació del fons marí.

També es publicarà en diferents llengües un opuscle informatiu sobre la posidònia, que va ser editat fa anys i va obtenir felicitacions de companyies turístiques perquè dóna a entendre el valor d'aquesta planta marina estretament lligada als ecosistemes de platja de Menorca.

El GOB ha duit a terme aquesta feina de recopilació d'idees i de preparació bàsica de cada iniciativa, a fi que sigui el Govern qui les pugui executar amb prestesa. Anem fent passes per a canviar la nostra relació amb el mar.

La línia de medi marí del GOB Menorca s'ha creat gràcies a les col·laboracions rebudes de la Fundació Marilles i de la Fundació per a la Preservació de Menorca.

Comentaris

Suport

Enhorabona GOB. sempre al peu del canó. No soc Menorquí, però he gaudit molt de tota la illa i per aquest motiu felicito a GOB. per la lluita de conservació de tot Menorca

Posidonia

Felicitacions com sempre per la bona feina responsable! Endavant, sou un exemple!

Posidonia

Sempre son bones aquestes noticies, felicitats per el vostre treball, sou un exemple a seguir,

Posidònia

I amb aquesta partida de doblers, no és podria dotar de vigilants/es que salvaguardéssin les praderies? La cartelleria i la senyalització moltes vegades és insuficient per protegir el medi marí...

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.