Back to top

Bones festes... amb gots de cartró

www.biopacksystems.com

A les festes patronals dels pobles es genera una gran quantitat de residus. Especialment de gots de beguda, que queden pels carrers. Els bars de Ciutadella ja estan obligats a servir amb gots de cartró.

L'enorme quantitat de plàstic que queda al terra després de cada dia de festa de poble, és recollida i portada a l'abocador de Milà, on quedarà acumulada per vida d'hereus. La manera que s'ha trobat de minimitzar aquest efecte és intentar que la majoria d'aquest residu sigui biodegradable. Per això és important que els bars usin gots de cartró.

Quan es tracta de festes més petites, o quan qualcú convida a berenetes a casa seva, es pot usar un sistema encara millor, que és el got de plàstic rígid, que es pot escurar i reutilitzar infinites vegades. Però els materials rígids es prohibeixen a les festes grans, per qüestions de seguretat.

Ciutadella i Maó ja tenen ordenances que obliguen que els establiments serveixin la beguda amb gots de cartró. Els gots de plàstic, a més d'una major contaminació evident, també són més perillosos per als cavalls, que poden relliscar amb facilitat quan els trepitgen.

La ciutadania pot tenir un paper actiu en aquest tema, consumint només als bars que no serveixin en got de plàstic. Confiem que tots els ajuntaments menorquins facin aquesta aposta per disminuir la incoherència que suposa fer festa i deixar el terra ple de plàstic.

Bon Sant Joan.

Comentaris

Un bon exemple a Cervera

Molt bona proposta dels gots de cartró. Jo crec que ja és hora d'atrevir-se amb els gots retornables (no sabia que estessin prohibits per raons de seguretat). A l'Akelarre de Cervera, una festa molt juvenil i multitudinària que bé es podria comparar a les de Menorca, només es fan servir gots retornables a tot el poble. No hi ha cap por que quedin tirats per enterra: paques 1 euro (retornable) per got, i si vas prou malament per no tornar-lo, ja s'encarreguen els altres de cobrar un euro de part teva! Gràcies

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.