Back to top

Batucades sense plàstic

El grup de batucada “Mendó fem renou” ha firmat el conveni amb el qual es compromet a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús durant els seus actes i celebracions.

L’associació feminista, que té com a finalitat la transformació social a través de la música, va contactar amb el GOB interessant-se pel #Compromís2020, la campanya que vol eliminar per 2020 el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat Menorquina.

El plàstic ens ha portat comoditat a les nostres vides però aquest material, que en els seus orígens es va crear per substituir materials resistents i perdurables, s’ha convertit en el material d’usar i tirar més emprat arreu del món. Aquesta “revolució plàstica” no ha anat de la mà d’una bona gestió de residus i per això la gran majoria d’aquestes deixalles, un 78%, acaba cada any a abocadors o a la natura. 

Si parlem de medi marí, es calcula que més de 1.300 espècies marines han interactuat mitjançant la colonització, ingestió, estrangulament, asfixia o altres maneres amb rebutjos plàstics i és que encara arriben cada any més de 8 milions de tones d’aquests residus al mar.

En aquesta qüestió, la societat espera de l’administració que faci lleis per reduir i controlar la producció de plàstic i així lluitar contra l'epidèmia en la qual ens trobem, però els consumidors, amb els nostres actes, tenim la força per pressionar a productors i comerciants perquè eliminin, minimitzin o canviïn per opcions més sostenibles els envasos dels productes que consumim.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Animam a totes aquelles entitats i associacions de l’illa que vulguin sumar-se a la iniciativa, que ens contactin per més informació.

Aquí podeu trobar  la relació d'entitats que s'han sumat al Compromís 2020.

Comentaris

Sunsekeer?

Començau per no rebre subvencions de les embarcacions elitistes que més contaminen, que menys optimitzen els combustibles i que més soroll fan per l'entorn marí com son les Sunseeker. Un poc d'ètica.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.