Back to top

Baixen quasi un 90 % els expedients de pesca en 2019

Els cossos de vigilància pesquera quasi bé no van obrir expedients sancionadors en 2019, quan l'activitat de pesca encara era normal abans de la Covid. El GOB demanarà reunions per saber els motius d'aquesta baixada tan espectacular.

La suma del agents de la Guàrdia Civil, els 2 inspectors de pesca del Consell i els 3 vigilants de la Reserva Marina del nord, es va traduir l'any passat en només 5 expedients sancionadors oberts. La xifra sorprèn perquè en 2018 se'n van obrir 40 i en 2017 van ser 52.

Els cinc expedients de 2019 fan referència a qüestions menors de pesca recreativa, com falta de documentació o similar. No hi ha expedients a pesca professional ni a aspectes de comercialització. Dels cinc, tres es van iniciar per la Guàrdia Civil i dos pels Inspectors de Pesca. Els tres vigilants de la Reserva no van obrir cap expedient.

La baixada d'aquest indicador, que el GOB segueix cada any, ha encès algunes alarmes. Cal recordar que en 2016 ja es van produir diverses denúncies per manca de vigilància efectiva a la reserva marina. La situació va provocar un acte de protesta vora la torre de Fornells per demanar una protecció més efectiva. Tristament, els estudis de biomassa que es van fer després van corroborar baixades d'un 70 o un 80 % en espècies emblemàtiques.

Sembla que a Menorca estigui costant especialment poder comptar amb una vigilància realment efectiva de les labors extractives marines. Quan això passa, és molt fàcil que el furtivisme faci estralls.

Davant la poca correspondència entre el personal dedicat i els expedients tramitats, el GOB demanarà aquests dies reunions amb el Consell Insular (responsable de la Inspecció de Pesca i dels Vigilants de la Reserva Marina) i amb la Direcció insular representant del Govern Central (responsable de la Guàrdia Civil), a fi de poder esbrinar quins poden ser els motius.

S'espera que el 2020 sigui un any diferent, per mor del coronavirus. Però 2019 va ser un any perfectament normal en termes de pesca. S'ha de saber a què obeeix que els expedients hagin baixat quasi un 90 %.

Comentaris

MENORCA

pues clar que no hi ha vigilancia efectiva, desde es moment en que es un coto de pesca professional (reserva?? donde??) pues provoca desafecció a sa població i desgraciadament acaba en furtivisme. a més de tenir unes mides estratosfériques i desproporcionades. Illa del aire, model més efectiu, protecció integral a quasi tot es territori (no total, perque es polítics varen ser incapaços) i de mides més reduides. fàcil de controlar, sense desafecció per a la població perque no ho veu com un coto de pesca profesional. sa reserva del Nord es un despropòsit de Model, ho sap tothom. Massa gran, incotrolable, model no entés per sa ciutadania. una petita zona integral a sa zona més dolenta de sa reserva en termes de biomassa, paradís per a pescadors professionals de fornells. Un desastre.

Vigilancia

Crec que fa olor de soborns. Com en altres administracios públiques, sa corrupció fa que tinguem càrrecs polítics, tècnics i demés ineptes que tots pagam.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.