Back to top

Avanços per a racionalitzar la carretera general de Menorca

El projecte de la carretera general es vol ajustar a les dimensions de Menorca com a Reserva de Biosfera. L'actual contracte del tram entre Maó i Alaior es vol rescindir en breu. Les condicions econòmiques i de terminis d'execució fan inviables les obres de les macrorotondes.

El Consell Insular ha emès avui un comunicat on s'informa de la voluntat expressa de reconduir les intervencions sobre la carretera general de Menorca. El Ministeri de Foment ha acceptat una pròrroga en l'execució de les millores i, per tant, s'obre un nou escenari perquè l'illa eviti les agressions que s'hi havien projectat.

Tot i que encara queda un procés llarg i complex, es tracta d'una molt bona notícia per a tota la gent que, en aquests darrers anys, s'ha mobilitzat repetides vegades contra el que s'entenia com una agressió molt significativa a un dels paisatges més habituals de l'illa, com és tot el que es veu des de la carretera que creua Menorca d'una punta a l'altra.

Amb les noves informacions, s'ha pogut saber que la UTE d'empreses que va aconseguir l'adjudicació del polèmic projecte entre Maó i Alaior, va presentar un petició d'increment del 38 % del pressupost quan feia només 3 setmanes que havien començat les obres. Aquesta discussió pressupostària podria estar a l'origen del gran retard experimentat, atès que a manca de dos mesos d'acabar el termini per tenir la carretera acabada, només s'ha executat el 20 %.

Menorca recupera així l'esperança del veritable progrés. Les caminades i les múltiples accions realitzades prenen sentit. Moltes gràcies a tota la gent que hi ajuda.

Comentaris

Reserva y carretera

Sempre he pensat que Menorca és un excel·lent exemple de Reserva de Biosfera perquè bona part de la seva societat estima l’illa fins al punt de no deixar aberracions com era aquesta carretera. Això no pasa a altres bandes. Enhorabona a tots!

Rotondes

No sé d'on traieu aquest entusiasme. Com és possible que no digueu res de les rotondes de l'Argentina, de Rafal Rubí i d'Alaior, que dia a dia he vist créixer a marxes forçades durant tot l'estiu després que la presidenta del Consell Insular digues a començament de juliol que tot s'aturava fins a tenir informes tècnics. Fantàstic si hem pogut aturar la construcció de dues rotondes, però ens n'haurem de menjar amb patates tres, a més a més de l'amplada desmesurada de la carretera durant un munt de quilòmetres. Tot això que ja està fet només representa el 20% del que havien de fer entre Alaior i Maó?

Me-1 i rotondes

S’han acabat les vacances i marxem cap al barco.... Aquestes són les darreres imatges del que ha estat la creu de l’estiu: les obres de la Me-1 i les rotondes de Biniac-L’Argentina i de Rafal Rubí creixent i creixent, rebent els acopis arrancats pels treballs de la d’Alaior que avança cap avall... Per això em sembla injustificat el vostre optimisme. Veurem com acaba tot, perquè “encara queda un procés llarg i complex”... Del que dieu, no és nou que el Consell “vol rescindir en breu l’actual contracte del tram entre Maó i Alaior” i l’única novetat per a mi –bona, per cert- és que el Ministeri de Foment ha acceptat la pròrroga, perquè, efectivament, dona temps, encara que no sabem si per a marejar la perdiu o aturar les obres.

Me-1

Es molt difícil, lluitar contra els interessos desencadenats. Heu fet el que s'ha pogut, però se n'han sortit amb la seva.

Carretera ME-1

Gràcies al moviment de tots, aixó sembla que es pot reconduir d'una manera més racional. Felicitats al GOB i a tots el que ho han fet possible !!!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.