Back to top

Avança la coordinació per vigilar més la Reserva Marina

Menorquins pel Territori i el GOB han mantingut reunions institucionals per insistir en la necessitat de major vigilància a la Reserva Marina del Nord de Menorca. Hi ha bones perspectives a curt termini.

A la concentració que els dos col·lectius van dur a terme el passat 7 de gener a Fornells, es va llegir un manifest que demanava una major coordinació entre els diferents cossos de vigilància que poden operar a Menorca. En aquesta línia han anat les reunions celebrades amb el Director Insular de l'Administració de l'Estat i amb el Consell Insular.

La problemàtica de les activitats furtives a la part marina protegida s'ha plantejat als responsables públics i s'ha demanat disposició per a optimitzar els recursos disponibles i combinar-los per tal d'aconseguir una major eficàcia. Sembla que serà possible.

La Guàrdia Civil pot aportar quatre línies de treball. Es pot comptar amb la col·laboració de la patrulla del Seprona (Servei de Protecció de la Natura), dels vehicles de vigilància habitual a urbanitzacions i sòl rústic, així com amb visites periòdiques de l'embarcació de la guàrdia civil de la mar -que es troba a Mallorca però que dóna servei a totes les Balears- i també dels helicòpters.

A la trobada celebrada en el Consell Insular hi han assistit els vigilants de la Reserva Marina, un inspector de pesca, i alguns representants del departament administratiu, a més del Conseller i el Director Insular.

Menorquins pel Territori han explicat que a les Canàries s'han començat a usar drons per a vigilar les reserves marines, una possibilitat que serà estudiada també a Menorca per la seva utilitat a l'hora de vigilar zones de difícil accés.

Per altra banda, el GOB ha registrat ja fa dies la petició formal de consulta dels expedients sancionadors que s'han efectuat aquests darrers anys a la Reserva Marina. L'objectiu d'aquesta acció és assegurar que les tramitacions arriben al final i que les sancions que s'imposen són realment desincentivadores considerant els importants guanys que algunes activitats il·legals poden proporcionar.

Els dos col·lectius ciutadans faran arribar una petició al Govern Balear per tal que els Agents de Medi Ambient que hi ha destinats a Menorca també col·laborin i coordinin els seus esforços per a millorar el control dels furtius pesquers. Mentre que el Consell Insular és responsable de la vigilància pesquera, el Govern ho és de la gestió de la Reserva Marina.

S'espera que a principis d'abril es pugui fer la reunió de la Comissió de Seguiment de la Reserva, un òrgan creat però que fa anys que no es reuneix. També s'estima que a l'estiu es farà un nou estudi de la situació dels valors marins.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.