Back to top

Assemblea cap el futur

A un ritme de creixement superior a un nou soci per setmana, el GOB Menorca ha arribat a les 1449 persones associades aquest any. Aquesta massa social ens garanteix la independència total a l'hora de posicionar-nos davant les problemàtiques ambientals de l'illa i presentar propostes per a solucionar-les. Aquesta és una de les conclusions de l'assemblea anual que va tenir lloc ahir, on es va renovar a Carlos Coll com a president insular de Menorca per dos anys més.

Durant 2021 el GOB ha seguit treballant a un bon ritme per oferir alternatives a la sostenibilitat de Menorca. El projecte de Custòdia Agrària ha sumat 4 nous acords, arribant a les 34 finques. El Centre de Recuperació de Fauna ha assistit 2.555 animals. Es Viver Plantes de Menorca ha servit més de 14.000 plantes per a jardins i horts sostenibles. 1.720 persones participen al programa d’adopció de trams de litoral, amb 103 zones adoptades. 2.490 alumnes de 35 centres educatius de l'illa han participat en algun dels tallers de la nostra oferta educativa. Són alguns dels nombres que reflecteixen la feina feta durant 2021, i que podreu veure resumida de manera més extensa al document que adjuntem a aquesta nota.

L'assemblea va aprovar un pressupost per 2022 de 760.000 €. Les quotes de socis i donacions representen el 10% dels ingressos, la qual cosa ens permet finançar sobradament la tasca dedicada a les polítiques ambientals amb total independència. La resta de projectes (educació ambiental, centre de recuperació de fauna, etc.) necessiten altres fonts de finançament, que provenen en un 62% del sector privat (serveis, vendes i patrocinis) i en un 28% d’administracions públiques diverses (ajuntaments, Consell Insular, Govern CAIB, Unió Europea...).

Carlos Coll va ser reelegit president insular per unanimitat dels assistents. També es van votar els integrants de la resta de la junta directiva, que estarà formada per 23 persones: Eduard Furró, Agustí Gómez, Agustí Rodríguez, Aina Blanco, Bosco Febrer, Cecília Ligero, Granada del Río, Isma Pelegrí, Jaume Franch, Jaume Obrador, Jeroni Marquès, Joan Carrés, Josep Mercadal, Magda Seoane, Margalida Masferrer, Marta Carreras, Pepa Orfila, Santiago Udaeta, Tomeu Sánchez, Vicky Bargiela, Xavi Camps i Xema Moya.

L'any 2022 es presenta amb grans reptes. A la situació general d'incertesa s'hi afegeix l'oportunitat de definir un marc normatiu que doni resposta a problemes com el de la massificació o la protecció dels recursos hídrics. L'aprovació del Pla Territorial Insular i de la Llei de Reserva de Biosfera seran clau en aquest aspecte, i el GOB seguirà treballant per a que incorporin mesures eficients per a la sostenibilitat de l'illa. Seguirem treballant pel futur del sector agrari com a eina de millora ambiental, la crisi climàtica, la protecció del medi marí, la reducció de residus, el consum responsable, la preservació del paisatge, la mobilitat sostenible... En tots aquests camps, i més, el GOB espera aportar la seva feina positiva per tal de contribuir a la sostenibilitat ambiental de Menorca.

Bones Festes

 

Comentaris

Assamblea

Felicitats per totes les gestions i per l'augment de persones associades. Gràcies GOB

Assemblea

El GOB és necessari, una entitat imprescindible, inteligente i positiva. És aire fresc en mig de la foscor que en envolta. Gràcies.

Assamblea

Enhorabona per la bona feina i el bon ritme de noves inscripcions. Com més serem més aconseguirem! Coratge i bons auguris pel 22!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.