Back to top

Aquest estiu, festes patronals sense plàstic d'un sol ús

Les festes de poble són per xalar i divertir-se, però també ho podem fer sense deixar les places i carrers plenes de plàstic. Hi ha TRES agents principals per aconseguir que les festes de Menorca siguin més amistoses amb el medi ambient.

1.- Els ajuntaments de l'illa, que poden condicionar l'autorització de barres de bar al carrer només si es comprometen a usar gots reutilitzables o gots biodegradables, mai gots de plàstic d'un sol ús. Quasi tots els ajuntaments ho estan incorporant.

2.- Els propis bars que, sense necessitat d'obligacions legals, poden fer aquesta aposta i demostrar que són conscients de les conseqüències ambientals de la seva activitat durant les festes.

3.- La ciutadania, que actua com a consumidora. Podem decidir fer el consum de beguda només a aquells bars que ofereixin gots reutilitzables (de plàstic dur) o gots biodegradables (de cartró). També hi ha cada vegada hi ha més gent que porta el seu propi got, amb un sistema fàcil per dur-lo penjat.

Cadascú pot aportar la seva contribució per aconseguir que a Menorca facem les festes sense tants de residus de plàstic. Si no ens agrada el plàstic al mar, si volem un entorn saludable, comencem per no generar residus innecessaris.

Que la festa sigui bona. I neta.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.