Back to top

Aquest dissabte vine de marxa per a la desinversió en combustibles fòssils

Aquest dissabte 13 és la marxa per demanar la desinversió en combustibles fòssils i per tant la potenciació d'un model energètic basat en les renovables. La partida serà al Parc Rubió a les 10 h, i fent un recorregut per dins Maó s'anirà a visitar la planta fotovoltaica instal·lada a la seu del Consell Insular. És l'acte que tancarà a Menorca la setmana internacional de mobilització per a la desinversió en combustibles fòssils, organitzada per la plataforma Menorca Sense Fòssils.

El planeta i Menorca necessita un canvi urgent de model energètic, basat en una manera de viure més sostenible i en les energies renovables. És absurd seguir invertint en combustibles fòssils, en trobar nous jaciments i en perllongar el seu ús, ja que estan provocant uns problemes econòmics, socials i ambientals que no es poden suportar gaire més temps.

Menorca necessita una transició cap a les energies renovables 100%, que és possible amb la tecnologia actual. El que necessitem és la decisió i la convicció de fer-la. Actualment estem en el camí contrari, i les emissions de CO2 estan pujant, en tost de disminuir. Hauríem ja d'estar instal·lant renovables a bon ritme i també mirar com poder reduir emissions. Una demanda és que la central tèrmica del port de Maó passi ja a emprar gas natural, que ho podria fer, i d'aquesta manera ja reduiríem les emissions de CO2 entre el 15-20 %, i deixaria de contaminar amb òxids de sofre i nitrogen.

Durant aquesta setmana de mobilització s'han anat fent conferències i xerrades. Encara n'hi queden dues. Avui dijous, a les 20 h al Centre de Convencions des Mercadal, Rafa Muñoz parlarà sobre la «Transició energètica i socialització de l'energia». Demà divendres 12, a les 20h al local de l'Associació de Veïns des Castell, Miquel Camps farà una xerrada sobre el gas a Menorca.

Us esperam a la marxa de dissabte, a les 10 h al Parc Rubió de Maó.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.