Back to top

Aprenen a fer compost domèstic al Parc

Una vintena de persones es van aplegar al parc Rubió i Tudurí, en el marc de les activitats Gaudeix i aprèn al parc! que es realitzen el tercer dissabte de mes. En aquesta ocasió, el taller que es va fer va ser sobre compostatge.

Els assistents van poder rebre, de les mans de Joana Olives, els coneixements bàsics per poder fer compost domèstic. En primer lloc, es va parlar de com fer un mateix a ca seva, tot utilitzant materials re-utilitzats, la seva pròpia compostadora. Després es va comentar la importància del compostatge i els usos que li podem donar, tant en el nostre jardí com a l'hortal.

Mitjançant el compostatge podem aprofitar els residus orgànics que feim a casa, igual que les restes de poda. Si els mesclam amb les dosis adequades i ho posam dins la compostadora de forma adient, els microorganismes vius (cucs i altres insectes) s'encarreguen de la resta. Passat un temps més o menys llarg i en funció de l'època de l'any (humitat i temperatura) ja el tindrem apunt el compost per poder-lo emprar per abonar les nostres plantes i/o hort.

Les persones participants van poder exposar els seus dubtes i petits problemes que poden sorgir en el procés de compostatge i poder obtenir un producte de qualitat apte per a les plantes. 

Volem recordar també que aquest taller serà l'últim d'aquest any, amb la previsió de reprendre les activitats ja dins el mes de gener amb un taller de poda.

Les activitats estan organitzades pels Amics i Amigues del Parc Rubió i Tudurí, amb la col·laboració d'Es Viver del GOB i compten amb el patrocini de l'Ajuntament de Maó.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.