Back to top

Apadrina el Centre de Recuperació

Un del animals salvats al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca

Aquest 2014 el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre continua sense tenir assegurat el finançament suficient per a poder funcionar correctament. Seguir donant assistència a la fauna silvestre accidentada i sensibilitzar sobre les diferents problemàtiques que pateix la nostra fauna són els dos objectius bàsics. És per açò, que tornam a posar en marxa la campanya d'apadrinaments i volem demanar a la gent que ens ajudi.

Durant 2013 el Centre de Recuperació ha funcionat amb un finançament inferior al mínim necessari. L'acord amb Jaume Pons, veterinari contractat pel COFIB, i la contribució dels ajuntaments de Maó i Es Mercadal són les úniques ajudes públiques rebudes, i tan sols arriben a la meitat d'aquest finançament, estimat en 30.000 € anuals. La resta l'hem intentat obtenir per altres vies, com la campanya d'apadrinaments. Unes 150 persones han apadrinat una part del centre, contribuint així a que pogués fer la seva feina. Així i tot hem fet curt, i és important que durant 2014 les persones que apadrinin siguin bastants més. S'ha d'agrair especialment la col·laboració de Líthica en la cessió de l'espai i les facilitats que ens ha donat a l'hora d'incloure el centre en el recorregut de les visites a les Pedreres de s'Hostal.

La feina feta durant 2013 és perfectament comparable a la d'anys anteriors, tot i l'escassetat de recursos. La quantitat d'animals recollits i recuperats està dins la mitjana dels millors anys, gràcies a l'esforç d'un bon grup de persones voluntàries. Han passat pel centre 263 animals amb necessitat d'assistència, dels quals un 49% s'han recuperat i tornat a alliberar. És un bon resultat. A més s'han recollit 510 tortugues de terra de gent que les tenia en captivitat, de les que 300 s'han enviat a projectes recuperació d'aquesta espècie a Catalunya, on està en perill. També s'han recollit 27 exemplars d'espècies exòtiques, la majoria amb comportament d'invasores, com les tortugues de Florida.

Ajuda'ns a ajudar a la fauna silvestre de l'illa. Pots apadrinar clicant aquí. Si voleu més informació teniu el telèfon 971 350 762 o l'adreça de correu aescano@gobmenorca.com.
També ens pots ajudar fent difusió entre els teus amics i familiars. Qualsevol persona pot apadrinar 1 metre quadrat del Centre de Recuperació, i d'aquesta manera ajudar-nos a seguir fent aquesta feina durant aquest any 2014.
 

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.