Back to top

Amics del Camí d'en Kane, sense plàstics d'un sol ús

L’associació d’Amics des Camí d’en Kane s’apunten al “compromís 2020” i a les festes sense plàstic d’un sol ús. 

La campanya, impulsada pel GOB, treballa perquè el màxim d’associacions i entitats de Menorca abandoni la vaixella de plàstic fi en les seves celebracions i opti per alternatives més respectuoses amb el medi.

Estudis europeus revelen que els objectes de plàstic no reutilitzable com plats, gots i coberts són alguns dels residus més comuns trobats en les neteges de platges. Aquests objectes, en ser tan lleugers és fàcil que es descontrolin amb el vent o les pluges i acabin al mar o al medi terrestre on poden trigar fins a 450 anys a desaparèixer.

Avui en dia existeixen alternatives a aquest tipus de vaixelles i la més recomanable, en termes de sostenibilitat, és la d’emprar vaixelles reutilitzables com han decidit fer algunes entitats de l’illa.  D’aquesta manera, la mateixa vaixella serveix per incomptables celebracions.

En el cas que les dimensions o les característiques de la festa no permetin recuperar i netejar els materials, també podem optar per vaixelles biodegradables d’un sol ús.

Un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, està permetent que el GOB serveixi vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

En aquest cas, l’associació Amics des Camí d’en Kane ja van demanar als assistents de la paella que van celebrar el passat dia 1 de desembre, que portessin les vaixelles de casa i van repartir vaixelles biodegradables (proveïdes pel GOB) entre tots aquells que no en portaven. Des del GOB felicitem i donem suport a totes aquelles entitats que fomenten una actitud sostenible i responsable amb la nostra illa i el medi marí.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.