Back to top

Al·legacions al projecte de carretera Ferreries-Ciutadella

Visió parcial de la gran rotonda soterrada que el Consell proposa vora Es Tudons
Rotonda soterrada amb carrils afegits davant la pedrera de Son Sintes

Quan l'estadística d'accidents demostra que un tram de la carretera és segur, no fa falta fer-hi grans intervencions. En opinió del GOB, algunes de les propostes que inclou el projecte del Consell Insular per la carretera general entre Ferreries i Ciutadella es poden abordar de manera molt manco impactant.

Especialment preocupant és la gran rotonda soterrada que es vol vora la naveta des Tudons (vegeu il·lustració adjunta a la notícia), on caldria alçar la carretera i afegir-hi carrils d'accés i sortida, a més d'un vial asfaltat fins l'actual aparcament. Això significaria un gran impacte paisatgístic en un entorn molt visitat i on la carretera ja està dotada de sistemes que funcionen. Fa anys que en aquest punt hi operen autobusos turístics i no es registren accidents.

També es considera altament impactant la gran rotonda soterrada prevista davant l'entrada de la pedrera de Son Sintes. Es tracta d'una altra intervenció enorme, amb carrils asfaltats afegits, que es veuria molt des de l'elevació del castell de dalt sa Costa Nova.

Els recursos econòmics del conveni amb el Ministeri de Foment poden servir per a millorar l'actual carretera. El GOB comparteix l'ampliació de vorals o evitar que els girs a l'esquerra impliquin haver de frenar tot el carril habitual de circulació. Però no cal generar impactes territorials que no siguin necessaris.

En aquest sentit, les al·legacions de l'entitat recorden que existeix una legislació que obliga a presentar diferents alternatives i demostrar que s'aposta per la manco impactant des del punt de vista ambiental. Els projectes que fins ara han sortit a exposició al públic (Maó-Alaior i Ferreries-Ciutadella) no incorporen l'anàlisi de diferents opcions, amb la qual cosa es fa encara més difícil entendre que s'aposti per coses que semblen prescindibles.

A més de les grans rotondes citades, aquest seria també el cas dels carrils laterals de servei que a vegades s'afegeixen, quan se suposa que ja es disposarà d'un voral de 2,5 metres. O d'algun carril per a avançar vehicles lents a zones molt planeres i que afecten espais protegits per Xarxa Natura 2000.

Així mateix, el GOB adverteix que les grans ampliacions que es volen fer en alguns punts són contràries tant al Pla Territorial Insular vigent, com al Pla Director Sectorial de Carreteres. Per aquests motius, si es volen tramitar amb celeritat les actuacions de millora, és molt recomanable apostar per intervencions més proporcionades a la realitat de l'illa i que respectin les normatives superiors. D'altra manera, no es podrà avançar.

El GOB creu que la conseqüència de dimensionar millor les intervencions es traduiria en un major consens social i en que les empreses menorquines tinguessin moltes més possibilitats d'accedir a adjudicar-se les obres.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.