Back to top

Ajudeu a la campanya sobre la carretera general

Menorca corre el risc de perdre bona part del seu encant paisatgístic degut a les obres que s'han projectat sobre la carretera general.

Un projecte que hagués pogut ser de consens, es va trencar perquè l'actual equip de govern del Consell Insular va apostar per incorporar vàries infraestructures de dos pisos, que obliguen a alçar cada vegada tota la carretera i impliquen una destrossa territorial innecessària.

En el tram que ara s'ha començat a executar, entre Maó i Alaior, s'han dissenyat 4 enllaços de doble nivell en 5 quilòmetres, amb l'argument de permetre un canvi de sentit. Cadascun va acompanyat dels corresponents vials auxiliars de baixada i pujada, a més de quatre carrils a la carretera abans d'arribar-hi i quatre carrils posteriors. Tot plegat, suposa una intervenció enorme en cada indret.

Tres d'aquests enllaços estan projectats en zona rústica, on no hi ha circulació transversal important. Un d'ells s'ha dibuixat enmig del no-res, on no hi ha cap camí ni cap entrada destacada.

La intenció del Consell Insular és intervenir sobre tota la carretera general, la que travessa l'illa d'una punta a l'altra al llarg de 40 quilòmetres. És idò, la intervenció més gran sobre el territori de Menorca que s'ha projectat en els temps moderns.

S'està impulsant una campanya amb molts de fronts. S'ha interposat un contenciós administratiu, s'estan fent gestions a nivell europeu, es porta una intensa campanya de difusió, es donen xerrades informatives, es promouen mobilitzacions, etc.

Ajudeu-nos. Clicau per donar suport a la campanya i/o per assabentar-vos de les notícies d'interès.

 

 

Comentaris

Per Menorca

En positiu, s'aturarà aquesta obra, es repensarà, i el que es fa és defensar l'illa a tot arreu. És garantir la seva bona imatge, el seu respecte per la natura, contra qui vol malmentre-ho.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.