Back to top

Ajuda'ns a la via penal per la transparència urbanística

El GOB inicia la via penal contra l’Ajuntament d’Alaior per la negació reiterada a deixar consultar els expedients dels hotels de Son Bou i de les piscines il·legals de Torre Vella. Podeu ajudar fent una donació aquí.

Arrel de l’intent de consolidar per 50 anys més les dues torres dels hotels de Son Bou amb la mateixa alçada actual, el GOB va investigar l’expedient i va descobrir que algunes condicions urbanístiques d’aquests hotels mai s’han complert. La comunicació per escrit d’aquestes irregularitats ha frenat fins ara l’intent de consolidació dels edificis, sobre el qual l’entitat va fent un seguiment. Però fa uns mesos, l’Ajuntament va negar l’accés a l’expedient al·legant que no estava finalitzat.

Idèntic procediment s’ha patit amb el cas de les set piscines il·legals i altres actuacions no emparades en llicència de l’agroturisme de Torre Vella, que han motivat l’obertura de diligències sancionadores tant pel Consorci de Disciplina urbanística com del cos d’Agents de Medi Ambient. Es va demanar veure l’expedient municipal, on s’ha presentat una proposta de legalització per part dels promotors, i l’accés també ha estat negat amb el mateix argument de tractar-se d’un tràmit no finalitzat.

En els dos casos, hotels  de Son Bou i agroturisme de Torre Vella, la petició de consulta d’expedient s’ha demanat dues vegades per escrit i l’Ajuntament ho ha denegat. A continuació, el GOB ha presentat un recurs àmpliament argumentat per cada cas, que l’Ajuntament també ha denegat.

Essent que després de tota l’argumentació desplegada, l’Ajuntament persisteix en la seva postura, ara s’inicia la via penal contra els càrrecs polítics i tècnics que s’hi trobin involucrats.

S’entén que s’han pres decisions arbitràries, que podrien entrar en el presumpte delicte de prevaricació i en el de vulneració de drets cívics. No voler mostrar els expedients fins que estan finalitzats impedeix exercir el dret de part interessada que diferents lleis atorguen a entitats com el GOB.

En opinió d’aquesta associació, és necessari actuar de manera contundent contra aquest intent de tornar a la foscor en les tramitacions urbanístiques. Perquè els recursos econòmics no puguin representar un fre, cal aconseguir 5.000 euros, que seran destinats a la tramitació judicial dels dos casos referits.

Si voleu ajudar, podeu fer la vostra aportació mitjançant una transferència al compte indicat abaix o via tarja o paypal clicant en aquest enllaç.

IBAN  ES35 2056 0012 2710 0140 3920 (BIC/SWIFT  CECAESMM056 - Colonya Caixa Pollença)

Moltes gràcies.

Comentaris

Vía penal

Enhorabona, ja és temps que es demanin explicacions als Ajuntaments que no acompleixen les lleis de transparència.

via penal

Feis bé. Crec que també estaria bé seguir endavant amb la denúncia a l´Ajuntament de Maó pel tema de les llicències a Cala Llonga per fer cases sense clavegueram. Que els Ajuntaments abusin del seu poder d´aquesta manera o apliquin diferents criteris amb els ciutadans no es pot tolerar. Ànims

Hotelets i ajuntaments

Molt d,acord ! I els ciutadans ,com part interesada a aturar aquets desgavells dels ajuntaments amb tema urbanistic,hem d,ajudar económicament .Com sempra,guanyen els promotors a n,aquet pais. Gracies GOB

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.