Back to top

Afavorint la pol·linització

Atenent les explicacions d'en Sisco.

La pèrdua de biodiversitat o la utilització d'elevats pesticides són algunes causes de la disminució de la població de les abelles a nivell mundial, segons diferents estudis. Aquest fet es tradueix en un greu problema, ja que les abelles són les responsables del 90% de la pol·linització de plantes i cultius.


Amb la intenció d'afavorir la pol·linització a les finques amb acord de custòdia, s'ha previst la instal·lació de caixes d'abelles en algunes d'elles. Abans però, s'ha realitzat una xerrada i una jornada pràctica amb en Sisco Gornès, apicultor de Ciutadella, per a conèixer l'apassionant món de les abelles i la gestió que se n'ha de fer de les caixes.


A la visita pràctica a Turmadèn d'es Capità, en Sisco donà tot un seguit de recomanacions per aconseguir una bona salut a les casetes i tenir les abelles ben satisfetes. A més, també es podrà arribar a treure una mel de qualitat per als pagesos i pageses de custòdia.


Aquesta actuació s'emmarca dins el projecte pilot “Cultivant Sinergies” cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER , amb la col·laboració de l'Obra Social de Sa Nostra.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.