Back to top

Acord de custòdia amb un parc solar

Aprofitar les condicions de poca presència humana en un parc solar per intentar afavorir el màxim de biodiversitat és la voluntat que mou un acord de custòdia del territori que s'ha signat entre el Parc del Camí de Sant Joan i el GOB.

Aquesta instal·lació d'energia solar es començarà a construir en els pròxims mesos i ocupa una superfície d'unes 10 hectàrees de terreny molt rocallós. Ha obtingut informe favorable de Medi Ambient i llicència municipal.

La idea és fer algunes actuacions addicionals als punts on no hi haurà plaques per ajudar a diferent fauna: abeuradors amb accés segur, refugis càlids per insectes, refugis de pedra per a mamífers, zones amb sembra de cereal, potenciació de flora de diferents èpoques, etc.

El GOB ja ha realitzat alguns inventaris de flora i fauna sobre la zona a fi de poder monitoritzar posteriorment els canvis que es puguin produir.

La implantació d'energies renovables en sòl rústic compta a Menorca amb uns criteris bastant exhaustius en relació a zonificació, integració de paisatge o sistemes de construcció, orientats a evitar la transformació irreversible del territori. Amb aquest acord, es pretén anar més enllà i experimentar intervencions actives que ajudin positivament la fauna.

Confiem que es puguin aconseguir bons resultats i que l'experiència serveixi per a incrementar el benefici ambiental de les instal·lacions de renovables que es vagin implantant a l'illa.

 

Vegeu aquí el vídeo commemoratiu dels 45 anys del GOB a Menorca

Comentaris

Acord

Aixo es posar excuses per la transformacio del territorio agrari. El GOB tendría que teñir una política activa de lluita contra omplir el camp de plaques. Plaques al medí urba si.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.