Back to top

Acord amb la Fundació per la Preservació de Menorca

La Fundació per a la Preservació de Menorca ha acordat donar suport a una sèrie d'iniciatives que el GOB impulsa per adaptar l'activitat agrària al canvi climàtic.

En concret, s'ajudarà a fer viables l'aprofitament d'aigües pluvials a cinc explotacions agràries que formen part de la Xarxa de Finques Agronaturals que tenen signat un acord de custòdia del territori amb el GOB.

Les actuacions consisteixen en instal·lar canals de recollida d'aigua a teulades de cases i grans bouers, així com amb l'adequació d'aljubs per abeurament de bestiar i de la fauna silvestre.

S'estima que amb aquestes intervencions es pot aprofitar un potencial anual de 800 tones d'aigua de pluja que no caldrà extreure de l'aqüífer. Al mateix temps, s'hauran creat nous punts d'abeurament segurs per a la fauna silvestre.

A més dels beneficis ambientals, aquests tipus de mesura ajuden el sector agrari a augmentar la disponibilitat de recursos, recuperar patrimoni etnològic i millorar la seva adaptació al canvi climàtic.

Comentaris

Recollida d'aigua.

En tots els meus respectes, aço fa molt temps que es tindria que haber fet, aço i moltes altres coses que van a pas de tortuga. Un salut.

Fundació

Fa molts anys que soc del GOB i segueixo els temes que defensa. Mai havia sentit parlar de la “Fundació per la preservació de Menorca” i si la cerques al Google no surt. Qui son? És una associació nova?

Nova organització

Si, és una organització nova creada per donar suport a projectes ambientals. A Eivissa fa anys que en funciona una de similar amb bons resultats.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.