Back to top

Abatuda d'un tir una àguila calçada

Radiografia del soter on es veuen alguns dels perdigons que el van abatre

El GOB ha denunciat al SEPRONA el cas d'una àguila calçada ferida d'escopeta que ens ha arribat al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre. Cada any es donen casos d'aus estrictament protegides per la llei que moren víctimes de caçadors desaprensius.

Fa uns dies es va  recollir aquesta àguila calçada, més coneguda a Menorca com a soter o espolsamates, dins el terme de Sant Lluís. Tenia una ala fracturada amb una ferida oberta molt infectada, pel que no es va poder salvar. El veterinari del COFIB va realitzar-li unes radiografies per intentar esbrinar la causa de les lesions i s'hi van detectar perdigons d'una escopeta de cartutxos.

Malauradament no és un cas aïllat. Cada any arriben al Centre de Recuperació animals protegits als que s'ha disparat, el què és increïble en una illa on es presumeix de tenir una sensibilitat especial pel medi ambient. Seran una minoria els caçadors que fan aquestes salvatjades, però fan molt de mal. Pel que animam a que si algú té informació sobre aquest cas, o qualsevol altre, que ho comuniqui. Per la nostra part ho hem denunciat a les autoritats competents per a que ho investiguin i apliquin les sancions previstes per la llei.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.