Back to top

A peu per a conèixer la història de Torelló

Més de cent persones van participar en l'excursió que es va celebrar el passat dimecres dia 1, amb motiu de la festivitat de les Illes Balears i que organitzaven conjuntament el Departament de Cultura del Consell Insular i el GOB.

Els camins antics, que permetien la circulació abans de les carreteres actuals, van acollir els excursionistes, que passejaren entre vestigis de la història recent. Portalades avui paredades, parets seques que superen els dos metres d'alçada, barraques, colls d'aljubs i un gran nombre d'elements etnològics.

El camí Vell de Llucmaçanes i el camí Vell de Sant Climent van ser els principals eixos de l'itinerari. El camp estava exhuberant. Els més observadors van poder veure les primeres orquídies que surten a la vorera.

Al jaciment de Torelló es va poder comptar amb les didàctiques explicacions de dues arqueòlogues, Silvia Villalonga i Cristina Bravo, que van dividir els assistents en dos grups i van monitoritzar una visita al gran talaiot, a la casa i els sitjots pròxims.

Torelló devia haver estat un dels més grans poblats de la zona de llevant, però les transformacions sofertes sobre el terreny amb els diferents usos que se li ha donat, han deixat només alguns testimonis. El talaiot gran havia albergat una habitació a la part superior, coberta de lloses, que va ser també usada en l'època romana.

Havent après tota una sèrie de dades noves sobre la història de l'illa, els caminants van emprendre el viatge de retorn cap el punt de sortida, després de gaudir d'un matí clarament primaveral.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.