Back to top

50 grups adopten platges

La idea de formar grups autònoms però amb una mateixa metodologia per adoptar trams del litoral menorquí ha tingut una resposta excel·lent. Uns 50 grups, que tenen darrere unes 800 persones, han mostrat interès en participar de la idea. Menorca torna a demostrar la seva estima cap al territori.

El GOB va llançar fa uns dies la proposta de crear grups que volguessin "adoptar" alguna zona de costa amb la que mantenguin una vinculació especial. Pot ser una platja, una cala, o un tram qualsevol de litoral. Els grups es comprometen a anar-hi periòdicament (un mínim de quatre vegades l'any) i reben una formació prèvia i un material que explica el mètode recomanat a seguir.

La idea es va explicar fa una setmana. Els dies següents s'ha rebut una allau de correus electrònics i telèfonades de gent interessada en participar. Hi ha escoles, empreses, entitats,  famílies i, especialment, molts de grups d'amics.

Es proposa que es facin treballs complementaris al que ja fa el servei públic de neteja com, per exemple, eliminar partícules petites de plàstic, una de les principals epidèmies actuals del mar. Però també es donaran eines per poder fer inventaris de valors naturals o detectar altres problemàtiques. Cada grup decidirà la intensitat de la seva col·laboració. Totes són benvingudes.

Els resultats que es vagin recopilant de les fitxes que es podran omplir seran acumulats després a l'Observatori Socioambiental de Menorca, amb l'objectiu de poder-los analitzar en conjunt i mirar de treure conclusions.

El GOB agraeix molt sincerament la gran resposta rebuda que, per altra banda, supera en molt les previsions més optimistes. Si tots aquests grups es posen en marxa, segur que la costa i la mar de Menorca ho notaran.

El programa compta amb el suport del programa Leader Pesca i la Fundació Marilles.

Comentaris

Grups d'adopció del territori

Felicitar-vos per la iniciativa. Per jo sou un referent incontestable en el canvi de consciència social i en el camí que duu a deixar de recollir la porqueria aliena

No-estiu

Sobretot ho hem de fer es mesos de no-estiu, que és quan hi ha més vent, corrents i torrents plens i, per tant, quan més porqueria hi ha. També dies/setmanes després de grans desbordaments o grans plogudes a sa península, que poc després arriba aquí. Si un plàstic, o porqueria vària, passa molt de temps a ses roques i platges, és quan més micro plàstics es formen. Hi ha que anar-hi just després d'un petit -o gran, per suposat- temporal, que en no-estiu passa cada setmana.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.