Back to top

40 anys del GOB Menorca

L'any 2017 fa quaranta anys que un grupet de joves naturalistes va decidir donar una passa per Menorca. Van veure que, si no es feia alguna cosa, els paratges de l'illa on vivien més espècies, es degradarien irreversiblement. L'envestida urbanística lligada al creixement turístic havia arribat a l'illa. Segurament, l'Albufera des Grau n'era l'exemple més clar. Un espai tan valuós des del punt de vista natural, començava a veure's afectat per una urbanització, un camp de golf i el projecte de convertir-se en un port esportiu.

Aquells joves visionaris van crear la secció menorquina del GOB, associació que s'havia format uns anys abans a Mallorca. El GOB va aconseguir catalitzar bona part de la societat menorquina i, amb la col·laboració d'altres entitats, es van salvar de la destrucció paratges com Macarella, Cala en Turqueta, Tirant, barranc d’Algendar, Atalis, Llucalari, Trebalúger..., que són actualment una senya d'identitat per a Menorca.

El GOB no treballa només per a la natura, sinó també per a les persones. Sense un medi ambient de qualitat la gent no pot tenir una vida de qualitat. Quan defensem els ocells, el paisatge, l'aigua o la mar, defensem la gent. I volem que Menorca sigui un exemple d'un altre tipus de desenvolupament, més adequat a la sostenibilitat que el planeta i la humanitat necessiten.

 

  • En breu apareixerà un nombre de la revista Socarrell especialment dedicat a aquesta commemoració