Back to top

35 grups de litoral participen al “Clean Up The Med”

Un total 35 grups, amb 273 persones, es van unir aquest mes de maig a les jornades europees de “Clean Up The Med” de Menorca. L'objectiu era especialment la descoberta i recollida dels microplàstics, molt més difícils de seleccionar. Així i tot, alguns grups van arribar a treure més de 46 Kg de residus que es trobaven al seu tram adoptat, amb un total de 245 kg en el conjunt de la jornada.

Les jornades de “Clean Up The Med” se celebren des de 1995 i ja es considera l’esdeveniment ambiental més important de la Mediterrània. L’objectiu de la iniciativa és, mitjançant la participació ciutadana de tots els països riberencs del nostre mar, conscienciar sobre la problemàtica dels residus a la mar i la necessitat de conservar el medi ambient.

A Menorca està funcionant tot l'any el programa d'adopció de trams de litoral. I tot i que aquests grups són autònoms i escullen lliurement les dates de les actuacions, des del GOB Menorca es va voler proposar una jornada col·lectiva, cada grup al seu tram, per mirar de dinamitzar i donar una empenta a aquells grups menys actius. La idea ha funcionat amb la participació en la 28a edició de “Clean Up The Med” que es van dur a terme els caps de setmana del 15 i 16, i 29 i 30 de maig.

Ara fa nou mesos que es va engegar el programa d’adopció de trams del litoral de Menorca i, tot i que a un ritme més pausat, continua creixent cada mes. La iniciativa compta ja amb el compromís de gairebé 1800 persones i 117 trams adoptats.

Aquí trobareu més informació del programa així com un mapa actualitzat de les zones adoptades. Si voleu més informació o us agradaria adoptar una platja, una cala o un tram de litoral, podeu omplir el nostre formulari de contacte i ens posarem en contacte tan prest com puguem.

El programa compta amb el suport del programa Leader Pesca, la Fundació Marilles i Caixa Colonya.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.