Back to top

3.000 peticions a Tadeo contra les macro rotondes

El President del Consell, Santiago Tadeo ja ha rebut 3000 peticions demanant que el projecte de millora de la carretera general elimini la inclusió de les grans rotondes a diferent nivell, que obligarien a alçar la carretera i construir ponts i vials accessoris cada 3 o 4 quilòmetres.

Mitjançant un sistema que el GOB ha incorporat al seu web, la gent que cregui que cal buscar una major integració en les obres de la carretera general, pot enviar un escrit que arriba directament al correu electrònic del departament de Presidència del Consell Insular.

Hi ha sistemes per efectuar millores en la seguretat de la carretera que no passen per les grans infraestructures que es pretenen construir, un pis per davall de la via principal, perquè es puguin fer canvis de sentit cada 3 o 4 quilòmetres. Cal recordar que el projecte guanyador en el concurs convocat per al tram de Maó a Alaior no incloïa cap d'aquests sistemes, i que el propi plec de condicions del Consell Insular apostava per formes de canvi de sentit de molt menor impacte.

Les intervencions que el Consell Insular ha aprovat inicialment causarien una gran transformació paisatgística sobre la principal via de Menorca. I el paisatge és un atractiu de màxima importància a l'illa, tant per la qualitat que ofereix als residents com per al valor afegit que representa per als visitants.

La carretera general pot millorar alguns aspectes de seguretat i fluïdesa, i es poden aprofitar els recursos que hi hagi disponibles en el conveni amb el Ministeri de Foment, però les actuacions que es facin han de ser justificades i buscar la màxima integració.

Les 3000 persones que han firmat demanen a Tadeo una reconsideració de les obres previstes perquè es pugui avançar en un model de desenvolupament més racional, econòmic i eficient, al temps que facilitar un molt més ampli consens social.

L'enviament d'escrits segueix obert. Es pot signar clicant aquí.

Comentaris

ROTONDES

En sembla que ja es arribada l'hora de que es polítics tinguin seny i que abans de dur a terme una cosa de aquesta envergadura es deixin aconsellar per persones no polítiques i de poble el seu vist i plau, no hi ha dret de que tinguem unes persones les quals sa majoria de ses vegades obrin per conveniències econòmiques.

rotondes

Pel que conec de Menorca, és un pais ben petit per tenir de patir rotondes inmenses. Estic ben segura que si no prima el negoci hi han altres maneres de dissenyar una carretera gran per un pais petit per no destruir la seva fesomia.

El fi de de la Reserva de la Biosfera

De nou els polítics, amb interessos o sense, pensen que és el millor per la illa fer rotondes, autovies, construir-hi a prop del mar,..., i el que realment te un VALOR diferencial amb les altres illes Balears, és el seu creixement respetuós amb la natura. S'ha acabat tot això? Vol ser una illa més (d'aquelles que no atreuen per que ni han moltes d'iguals). Sembla que el que es vol és potenciar i/o augmentar la mobilitat amb els cotxes. Tot un desgavell

Rotondes.

Jo no hi veig cap altre interès que ajudar les constructores - deuen estar vinculades al P.P?- perquè si no , no m'explique tant d'analfabetisme i barbarie; es delirant. Perquè pensant en termes econòmics... per quina raó pensen que la gent catalana , valenciana i els espanyols i turistes estrangers , hi venim a l'illa?Per a veure reproduït l'asfalt de les nostres metròpolis?

rotondes

"quosque tandem govern balear abutere patientiam nostram". Que hem de fer perque aquests "representants" ens vagin prenen el pél? Proposo que fagin dos autopistes, una cap a València i una altra cap a Barcelona, la illa es podria reconvertir en un lloc ple de construccions hotele- res, eliminem ses cales del sur i arrasem la costa nord convertint-la en una gran platja amb els hotels tocant s´aigüa .Que´es aquesta ximpleria de Reserva de la Biosfera? Una gran autopista creuant s´illa de llevant a ponent amb conexions i grans rotondes , es port de Ciutadella AMpliar-ho perque entrin els grans navilis plens de turistes que comprin sobresades , gin , avarques i grans barrets mexicans tipics de ses illes, ses sobrasades es podrien fer a Tailandia, perque ens sortirien mes be de preu sa ma d´obra es barata en aquests llocs, podriem exportar els nostres tècnics experts en sa fabricació i els terrenys actuals, lliures de conreu i ramaderia es lliurarien a la construcció turística. Amb això tindriem ets nostres al-lots ocupats fent de cambrers i manobres i guanyariem doblers, ya no dic dels empresaris hotelers i ets actuals pro- pietaris dels terrenys. Ah ,posariem palmeres en els espais lliures per allò de l´ombra. Surrealista?idò, potser em deixo quelcom mes.

Rotondas

Yo viviendo en ciudadela soy de las que cojen el bus practicamente para salir acia maón u otro pueblo, sinceramente ya an malgastado su dinero, en vez de hacer tonterias de estas que den trabajo a las personas que estan en el paro y que arregle las calles de toda menorca porque en ciudadela podrian arreglar un poquito el asfalto! Cambios innecesarios en carretera No lo quiere nadie!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.