Back to top

26.000 al·legacions contra el projecte de prospeccions sísmiques

25.678 al·legacions s'han presentat contra el projecte MedSalt, la darrera iniciativa de prospeccions sísmiques al mar proper a les illes. Les entitats també han presentat un recurs per deficiències en la tramitació del projecte.

La suma d'esforços que s'ha sabut articular mitjançant l'Aliança Mar Blava ha permès aconseguir una gran resposta ciutadana en el mes just que hi ha hagut per activar la campanya i recollir al·legacions.

A Menorca s'ha viscut una gran implicació en el tema per part de diferents associacions, col·lectius, comerços i particulars. Molt destacable la dinamització de taules al carrer aconseguida per la plataforma Menorca diu no. El cas mostra que, quan la gent s'organitza per sumar, es multipliquen els resultats.

Les entitats legalment registrades han presentat a més un escrit davant el Ministeri al·legant diferents deficiències formals en la tramitació de l'expedient i han demanat que se suspengui la tramitació d'informació pública i que s'hagi de repetir de nou donant audiència a molta més gent.

S'estan impulsant diferents iniciatives per aconseguir una moratòria a la presentació de nous projectes de sondejos acústics amb canyons d'aire comprimit i de prospeccions d'hidrocarburs. També es pressiona al Govern Central perquè deixi de vetar en el Congrés dels Diputats la proposició de Llei sobre la protecció del mar Mediterrani front a projectes d'aquest estil, que va ser aprovada per unanimitat en el Parlament Balear.

Moltes gràcies a tota la gent que ha col·laborat.

Comentaris

Signatures

Moltes gràcies a voltros, com sempre, per permetre'ns lluitar contra les prospeccions

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.