Back to top

26 petits grans naturalistes a les colònies del GOB

Al Centre de Recuperació
Sortida per Líthica
Analitzant els plàstics de l'arena
Gràcies a la SOM vam aprendre moltes coses a l'activitat d'anellament
Construcció de caixes niu
Sortida amb barca
Construcció d'un hotel d'insectes
Identificant plantes

Per segon any consecutiu el GOB Menorca ha organitzat les colònies ambientals per a joves de 7 a 12 anys, aquest cop as Pinaret, Ciutadella.

Una setmana alt​am​ent intensa on la convivència entre ​els ​joves s'ha combinat amb la descoberta del medi natural mitjançant diferents tallers i sortides de caire naturalístic. Així s'han dut a terme activitats d'anellament científic d'ocells​;​ d'identificació de plantes de la zona​;​ de construcció de caixes niu d'ocells​, de rat​a​pinyades​​ ​i ​ ​d'h​otels d'insectes​; passant per una sortida amb barca per conèixer​,​ des d'una altra perspectiva​,​ la costa sud de Ciutadella​ i ​ conèixer el problema creixent de la contaminació per microplàstics a les nostres platges i mar​; visitar el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre i aprofundir en el seu funcionament gràcies a diferents tallers, etc. No hi van faltar les nits temàtiques d'observació d'insectes, d'escolta d'aus nocturnes i de rat​a​pinyades. Tot en un entorn i​immillorable.

26 fillets i filletes de diferents pobles de Menorca que compartien el seu entusiasme per la naturalesa i que han pogut compartir una setmana de vivències personals que difícilment podran oblidar. Amb molts moments d'esbarjo i joc i de compartir les responsabilitats de les tasques cotidianes d'ajudar a la cuina, escurar, alimentar els animals del lloc des Pinaret, etc.

Volem agrair a tots els experts que, de manera voluntària, han possibilitat que aquests fiets i fietes hagin pogut gaudir de totes aquestes activitats, possibilitant així que l'esperit d'estima a la natura continuï creixent en la nostra societat.

Aquestes colònies no haguessin estat possible sense la col·laboració de l'Agència de la Reserva de Biosfera del Consell Insular; dels ajuntaments de Maó i de Ciutadella; de la Direcció General d'Educació Ambiental del Govern Balear; de Colonya Caixa Pollença i de la Fundació per a la Preservació de Menorca amb el suport de la Fundació Blue Marine i Sunseeker internacional.

Comentaris

Colònies GOB

De ben segur que fiets i fietes han gauditi han fet un aprenentatge del que accompanyen pel camí vital! Tant de bo poguessiu fer.ne per adolescents, com a mestra, ja jubilada em consta com el contacte amb la natura i la convivencia, lluny dels pares, educa en la solidaritat i prepara persones respectuoses. sempre gracies persones delGOB

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.