Back to top

21 aus recentment electrocutades a Menorca, com a mínim

4 milans, 1 soter (àguila calçada), 4 xòrics, 2 òlibes, 5 corbs, 3 gavines i 2 ocells no identificats, és la llista d'animals electrocutats corresponent als anys 2015 i 2016 que, de moment, consta a la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, l'administració responsable de protecció d'espècies.

L'electrocució que es produeix en algunes torres elèctriques és un problema que es coneix des de fa més de 20 anys. A Menorca es van fer algunes actuacions però en els darrers temps és un tema que havia quedat gairebé aparcat. Per exemple, en 2014 no es van trobar animals electrocutats, però és perquè no es van fer inspeccions.

Això no obstant, les electrocucions es segueixen produint. Arrel de l'experiència d'una torre on es van trobar alguns exemplars de milà, espècie considerada en perill d'extinció a Balears, el GOB ha intensificat la recerca d'informació sobre aquest problema, que pot estar afectant moltes altres espècies.

Cal recordar que l'electrocució a torres elèctriques es produeix quan l'ocell es posa dalt la torre (molts animals usen aquests elements com a punts de vigilància) i toca amb les ales el cable connector que uneix una línia amb l'altra. Aquest problema no passa a totes les torres, perquè hi ha dissenys que no presenten perill (el cable passa per sota en tost de per sobre) o n'hi ha que tenen el cable amb aïllant.

Es tracta, per tant, d'un tema que té solucions tècniques que no resulten complicades. Però cal que sigui posat a l'agenda, tant de l'empresa responsable de les línies (que cada any tanca amb uns beneficis astronòmics) com de l'administració que ha de vetlar perquè les espècies no pateixin morts inútils i sistemàtiques.

POTS AJUDAR SIGNANT aquesta petició i distribuint la iniciativa als teus contactes.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.