Back to top

2017 a l'hospital d'animals del GOB

Activitats de divulgació al Centre de Recuperació

Segueix la tendència a l'alça en la recollida d'animals amb necessitat d'assistència al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca. Durant 2017 han ingressat 954 animals de 73 espècies diferents. Són dades que es poden veure a la memòria que presentam aquí. Aquesta feina es realitza gràcies a la participació de diferents administracions, entitats privades, aportacions personals i especialment a la col·laboració de més de 60 persones voluntàries que hi dediquen el seu temps.

Les principals causes d'ingrés, com en altres anys, es deuen als impactes de l'activitat humana sobre la fauna silvestre. La primera d'elles (26%) és la recollida de pollets caiguts del niu en zones urbanes, que gràcies als voluntaris s'acaben de criar al Centre. Afecten sobretot espècies com el mussol, xòric, vinjola i pardal.

La segona causa d'ingrés a l'hospital són els atropellaments, que principalment pateixen tortugues, eriçons, òlibes i mussols. Amb aquestes dades, el GOB ve proposant diferents mesures a la reforma de la carretera per a disminuir aquests impactes, com són passos segurs per a la fauna per davall de la via i diferents solucions per evitar que els animals invadeixin la calçada. També hem proposat adaptar els passos canadencs per a que no siguin trampes mortals per a tortugues i eriçons.

Durant 2017 hem ingressat 60 tortugues d'aigua invasores, provinents la majoria d'elles de zones humides de Menorca on han estat introduïdes, posant en perill la tortuga d'aigua autòctona. Des del Centre s'intenta conscienciar  la societat del perill ambiental de tenir espècies exòtiques com a mascotes.

L'hospital d'animals té com a objectiu important servir de recurs per a l'educació ambiental. Donar a conèixer la riquesa de la fauna de Menorca, els problemes que té i les possibles solucions que depenen de nosaltres. Pel Centre de Recuperació han passat prop de 2000 persones, d'activitats amb escoles, visites concertades i obertura al públic els mesos d'estiu.

El Centre de Recuperació de Menorca, gestionat pel GOB, pot realitzar la seva feina gràcies a la col·laboració de molta gent i entitats. En aquest sentit hem d'agrair el Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, la Fundació Líthica. la clínica veterinària de Jaume Pons, el Consell Insular de Menorca, els ajuntaments de Ciutadella, Es Mercadal i Maó, la Fundació Rubió, Francesco Gola, el Rotary Club Mahón, les carnisseries Sa Muradeta de Ciutadella i Ca'n Calucha de Maó i el col·lectiu de polítics i periodistes. També agraïm la col·laboració de les policies locals, dels Agents de Medi Ambient i el SEPRONA. Especial agraïment mereixen les persones que han contribuït al finançament apadrinant el Centre, i aquelles altres que ens han fet arribar algun animal per a que fos assistit. I com no a tot l'equip de més de 60 persones voluntàries, sense el qual no podríem funcionar.

S'adjunta la memòria del passat any 2017 on es poden trobar tot tipus de detalls.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.