Back to top

2016 a l'hospital d'animals

Abellerol amb una ala embenada

2016 ha estat l'any amb més animals alliberats en la història del centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca, que gestiona el GOB. Presentam la memòria 2016, on es poden veure detalls de la feina que s'ha fet. Aquest bon resultat no haguera estat possible sense l'esforç dels voluntaris, ja que es segueix amb un finançament inferior a les necessitats. Animam a que més persones apadrinin el Centre per a garantir el seu bon funcionament.

L'any 2016 hem atès 1097 animals. 422 han estat animals autòctons amb necessitat d'assistència veterinària, l'any amb més ingressos. La resta han estat 618 tortugues de terra provinents de captivitat i 57 animals exòtics amb potencial invasor. Dels 422 animals assistits, 156 han pogut ser alliberats altra vegada al seu medi, el que representa el major nombre de recuperacions de la història del Centre. Destaca l'alliberament d'11 animals d'espècies d'especial protecció, entre les quals baldritges, milans o miloques. Les espècies amb més ingressos han estat tortugues accidentades, polls de vinjola, pardal, mussol i xòric i eriçons. Les principals causes pel que ingressen els animals al nostre hospital estan moltes vegades vinculades a activitats humanes, com atropellaments i col·lisions, o cria d'ocells en ambient urbà.

Es segueix en una situació d'inestabilitat econòmica i finançament inferior al desitjable, tot i que es cerca diversificar les fonts. S'ha obert al públic el centre durant l'estiu, gràcies a la col·laboració de Lithica. Hem seguit amb la campanya d'apadrinaments. Durant 2016 hem rebut finançament públic per part del COFIB, el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de Maó, Es Mercadal i Ciutadella. La Caixa va col·laborar també amb el projecte d'educació ambiental «Capacitats per a descobrir la natura». Així i tot no s'han aconseguit els ingressos al nivell necessari, pel que les mesures de contenció en la despesa segueixen sent importants. Si els resultats es poden considerar bons és gràcies a la feina d'un bon nombre de persones voluntàries, que ajuden a realitzar tasques com el manteniment de les instal·lacions, recollida d'animals o cria de polls orfes.


Segueix en marxa la campanya Apadrina 1 m2 del Centre de Recuperació, donant l'oportunitat a tothom que vulgui d'ajudar-nos a seguir realitzant aquesta feina necessària per la gent i la fauna de Menorca.


Adjuntam la memòria.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.