Back to top

2014 a l'hospital d'animals

Es presenta la memòria anual de 2014 del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca. Ha estat l'any amb més animals ingressats i recuperats de la seva història. Aquest bon resultat no haguera estat possible sense l'esforç dels voluntaris, ja que es segueix amb un finançament massa baix i precari. Necessitam que més persones apadrinin el centre per a garantir el seu bon funcionament futur.

L'any 2014 hem atès 1050 animals. 301 eren animals autòctons amb necessitat d'assistència veterinària, l'any amb més ingressos. La resta eren 729 tortugues de terra provinents de captivitat i 20 animals exòtics amb potencial invasor. Dels 301 animals assistits, 119 han pogut ser alliberats altra vegada al seu medi.

Es segueix en una situació d'inestabilitat econòmica i finançament molt inferior al desitjable. Tot i que es cerca diversificar les fonts de finançament. S'ha obert al públic el centre durant l'estiu, gràcies a la col·laboració de Lithica. Hem seguit amb la campanya d'apadrinaments. La clínica veterinària Jaume Pons ajuda al finançament del centre, gràcies a la seva contractació per part del COFIB. Pel que fa a les administracions, s'ha rebut ajuda del Consell Insular i els ajuntaments de Maó i Es Mercadal. La realitat és que no s'han aconseguit repuntar els ingressos al nivell necessari, pel que les mesures de contenció en la despesa segueixen sent molt importants. Si els resultats es poden considerar bons és gràcies a la feina d'un bon nombre de persones voluntàries, que ajuden a realitzar tasques com el manteniment de les instal·lacions, recollida d'animals o cria de polls orfes.

Segueix en marxa la campanya Apadrina 1 m2 del Centre de Recuperació, donant l'oportunitat a tothom que vulgui d'ajudar-nos a seguir realitzant aquesta feina necessària per la gent i la fauna de Menorca.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.