Back to top

2000 peticions per no desprotegir Menorca

Més de 2000 persones han enviat ja al president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, un escrit demanant que no s'aprofiti l'excusa de la crisi per desprotegir els espais naturals de l'illa.

La proposta de modificació del PTI que l'equip de govern va aprovar el passat dia 19 de març, incorpora la desprotecció urbanística d'un 20% del territori, on s'hi troben espais naturals molt destacats i on han existit repetidament projectes que intentaven urbanitzar-los: Llucalari, Alcalfar, Macarella, Algendar, Tirant, etc.

També s'ha comprovat que l'acord incorpora l'autorització per modificar lliurement la matriu d'usos del sòl rústic, que és l'instrument que permet o impedeix la urbanització del camp i l'interior de Menorca.

Amb el PTI vigent, Menorca pot créixer encara un 30% més respecte del que ho ha fet a nuclis tradicionals i urbanitzacions. Si no hi ha activitat de construcció no és perquè no hi hagi territori disponible, sinó perquè l'economia es troba frenada a gran part del món occidental.

Per això, les persones que han signat l'escrit, demanen a Tadeo que recondueixi la iniciativa territorial i que es centri en impulsar mesures que serveixin realment per millorar l'actual situació de declivi econòmic, però que no usin aquest argument per dur a terme actuacions de desprotecció de l'illa, atès que la conservació dels seus valors naturals és un dels principals actius per fer front a aquesta crisi.

Si encara no heu signat, ho podeu fer clicant en aquest enllaç. Així mateix, us demanam que reenvieu el missatge a les vostres amistats. Per la Menorca que estimam.

 

Comentaris

peticio des d'un altre estat

salut a tots, vaig comprovar signar sa petició i no puc omplir es DNI. És que som ciutadà francès (nascut menorquí d'Algèria) i sa finestreta no m'admet es meu nº de passaport, per massa llarg potser. No seré l'unic ? No vull romandre sense fer res...

Ya esta, firmado y comunicado

Ya esta, firmado y comunicado a todos mis amigos!! esperemos que no se urbanicen todos esos proyectos. Aqui en Mallorca pasa exactamente igual. Y la verdad es que es muy triste. Nuestras islas son maravillosas, pero veremos como quedan... :'(

Protegim Menorca!

He signat perque l'abril de 2009 vaig anar de vacances a Menorca i em vaig enamorar de l' Illa, tant, que al setembre vaig tornar a fer el curs - Emocions i Salut . a la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei. Però no s'acaba aquí la cosa, durant la setmana que va durar el curs, em vaig posar a cercar feina per a quedar-me a viure, no vaig trobar res i vaig haver de tornar a Blanes. Al desembre del mateix any em van trucar per a una entrevista de feina de l' INE, (ja hi havia treballat en dues ocasions a Girona) sobre el cens agrari, m'hi vaig presentar, però resulta que no tenia una adreça a Menorca i l'INE cercava persones que coneguéssin l'Illa, suposo que va ser aquesta la raó per la qual no em van agafar. Encara ara espero trobar l'ocasió per tornar a Menorca, però a viure. Si coneixeu alguna manera efectiva de trobar feina us agrairia que m'ho féssiu saber. Sóc Psicografóloga. Però puc treballar en qualsevol cosa que hi tingui relació. angelsgrafo@hotmail.com

No m'ho puc creure...

Sembla increible com el sistema vol acabar amb el llegat natural que ens ha acompanyat durant tants anys... Quanta destrucció en una generació...

menorca

Hagamos algo bien!!!! Conservemos Menorca con una vision a largo plazo.

Menorca

Veo que una vez mas se trata de hacer lo mismo que hemos echo horrorosamente mal en una gran parte de destinos turísticos de España. Señores políticos; ¡Todavía no han aprendido! ¡No han tenido suficiente! Por favor, solo un poco de sentido común

No edifica mes

Estic en contra que s'edifiqui l'illa, s'aprofita que estem en crisi amb la escusa que es donarar mes treball, i tothom sabem que això és mentida.

chalet ilegal en contrucción

En Cala Blanca. Av. Cala Blanca parcela num. 120 ?? se está construyendo un chalet en primera linea con licencia de restaurante??? os puedo enviar fotos. Trabajan dia y noche, domingos y festivos????

chalet

OK. Si nos pasas alguna foto lo podemos mirar. Cala Blanca tiene mucho suelo urbano calificado desde hace tiempo, pero siempre conviene hacer la comprobación.